3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De oogstmaand begint weliswaar erg rustig wat optredens in onze stad betreft, maar halverwege komt de vaart er gelukkig goed in met een reeks fraaie concerten in onder meer 013 en Little Devil. Liefhebbers van openluchtvertier kunnen later in de maand ook volop aan hun trekken komen met het Django Reinhardt Fest in Bosvreugd en de derde editie van het oergezellige Woolstock.

MIDNIGHT GHOST TRAIN + POWDER FOR PIGEONS – 1 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
De meeste lokale podia hebben de eerste week van de maand nauwelijks iets op de rol staan, maar Little Devil vormt als zo vaak een gunstige uitzondering. Vier dagen voordat zanger Bert Heerink (die je bijvoorbeeld kunt kennen van de Vandenberg-hit 'Burning Heart') de planken betreedt, is het er al raak met de rauwe onversneden rock van The Midnight Ghost Train en Powder For Pigeons.

THEATERFESTIVAL BOULEVARD – 4 T/M 14 AUGUSTUS, DIVERSE LOCATIES
Ja, dit festival is eerst en vooral gewijd aan theater en ja, het vindt (op een enkele voorstelling na) niet in Tilburg, doch in Den Bosch plaats. Aangezien er deze dagen in de kruikenstad echter niet zo veel te doen is op concertgebied, willen we je toch wijzen op het fijne muziekprogramma, waar ook plaatselijke bekenden als Jeroen Kant, Isabelle Amé en Derrick van Schie deel van uitmaken.

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR – 16 AUGUSTUS, GROTE ZAAL 013
Door een wegvallend Eyehategod is er deze maand aanvankelijk niets loos in 013. Een uitverkocht optreden van Limp Bizkit en de enige Nederlandse show van Whitesnake brengen daar verandering in, maar dat is nog niet alles: een dag nadat Fear Factory het poppodium aandoet, geeft het grootse cultcollectief Godspeed You! Black Emperor er een zeldzame performance – zorg dat je er bij bent.

MDC + MILKMAN – 17 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Little Devil neemt vervolgens het stokje over met een trits concerten om de vingers bij af te likken. Voordat Valient Thorr op donderdag zijn enerverende rock 'n roll over de achterzaal uitstort, en de progressieve thrashers van Vektor met dank aan MMM en Loudnoise de vrijdag onveilig komen maken, is het aan hardcorelegende MDC om met hulp van Milkman de boel op stelten te zetten.

DJANGO REINHARDT FEST – 21 AUGUSTUS, BOSVREUGD CULTUURBOS
Geen muzikant die door de Sintigemeenschap zo op handen gedragen wordt als Django Reinhardt, de innovatieve gitarist die als één van de weinige Europeanen een vooraanstaande plek in de jazzhistorie heeft weten te veroveren. Zijn muzikale erfenis wordt op festivals overal ter wereld in leven gehouden, zo ook in deze stad, waar te Bosvreugd musici van Wales tot Italië samenkomen.

NAS – 24 AUGUSTUS, GROTE ZAAL 013
Hiphopliefhebbers kunnen anders dan vorige maand niet uitzien naar een compleet festival, maar dat neemt niet weg dat er in ieder geval één illustere naam op het 013-programma staat: Nas, die sinds zijn verpletterende debuut 'Illmatic' wereldfaam geniet. Voor de support, het Belgische aanstormende talent Woodie Smalls, geldt dat nog niet, maar wie weet wat de toekomst brengen zal.

WOOLSTOCK – 26 & 27 AUGUSTUS, ERGENS IN EEN WEI
Als het einde van augustus nadert, wordt net als de voorgaande twee jaren een wei in de buurt van Tilburg voor enkele dagen omgetoverd tot Woolstock. Naast buitenlandse acts als Electric Moon en Stef Kamil Carlens geven ook talloze lokale grootheden acte de présence op dit bijzondere festival, waaronder Ggu:ll, Betonfraktion, Mchnry en Bridget & The Goldfish. Dat belooft weer veel moois.

NIGHTBIRDS: APACHE + BIG TITS + SLICK! – 29 AUGUSTUS, EXTASE
Extase is deze maand voornamelijk het domein van coverbands, maar het staartje ervan ziet de terugkeer van de Nightbirds, die ditmaal uitpakken met een drietal feestelijke rockbands van de andere kant van de grote plas. Apache, Big Tits en Slick! zullen met zomerse hits als 'Finger Banger' de temperatuur in het café vast flink opstuwen, ook als die buiten te wensen over mocht laten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg