Incubate 2016: Paradoxaal duo Tarantino x Squeeks brengt vernieuwing in gebruikelijke set

Samenvoeging van noise met hardcore punk blijkt gouden combi

Carlijn Kösters ,

Hardcore punk van Tarantino, in samenwerking met de noise-act van A Million Squeeks Will Do You No Harm: snel te verwachten is het niet bepaald. En dat klinkt dan als een ritje in de noise-Droomvlucht, dat halverwege wordt onderbroken door de bloeddorstige kreten van Tarantino-frontman Randy.

"Speuleh? Dat doe je maar met je pik!", antwoorden de Brabo’s op de bekende concertleus. Het vijftal uit Tilburg manifesteert zich als meest sympathieke band van het festival, al zou je dat niet direct verwachten als Randy van Boxtel als een hongerige wolf het publiek door sluipt. Al sproeiend met zijn bier en energiek schreeuwend in zijn microfoon, staat de zanger als een vakman aan het hoofd van een band die weinig afwijkt van een reguliere set. De grote verassing deze keer? De extra kracht door de dromerige, experimentele noise van Squeeks-man en Hall of Fame-head honcho Mike Dobber. Door de muziek heen worden fragmenten afgespeeld van de Fabeltjeskrant die plots worden onderbroken door de snoeiharde punk van Tarantino en miljoenen bliepjes van Squeeks. Een zeer interessante combinatie die tot de verbeelding spreekt.

Midden in de noise onderbroken worden door geschreeuw: schrikt de zaal zich niet rot?
Halverwege is het wel even tegen het plafond aan zitten qua verschil in volume, maar dat geeft het juist wel iets extra’s. Worden we tenminste ook nog even wakker.

Een goede toevoeging dus?
Goud. Vernieuwend, onderscheidend en een spannende combinatie.

Voor herhaling vatbaar?
Juist. Beter nog: ze komen naar Paradiso. Het weekend van 7&8 januari staat het duo in Paradiso, om hier voor de derde keer hun bijzondere samenstelling naar buiten te brengen. 

Tarantino X Squeeks in Extase tijdens Incubate 2016

Tarantino X Squeeks in Extase tijdens Incubate 2016