Redactie 3voor12/Tilburg tipt: Incubate Festival Redactie 3voor12/Tilburg tipt: Incubate Festival

Deze zeven acts wil je niet missen

, Wouter de Waal, Maarten de Waal, Jenny Janssens

Redactie 3voor12/Tilburg tipt: Incubate Festival

Deze zeven acts wil je niet missen

Wouter de Waal, Maarten de Waal, Jenny Janssens ,

Incubate september 2016: het is dan weliswaar in afgeslankte vorm, maar dat betekent niet dat wij van 3voor12/Tilburg opeens een stuk minder hebben te tippen. Wat heet, deze zeven acts kunnen wij met een gerust gevoel jou aanraden. En we zullen je haarfijn vertellen waarom.

KIKAGAKU MOYO – DONDERDAG, EXTASE
De openingsdag van Incubate staat natuurlijk vooral in het teken van levende gitaarlegende Thurston Moore, maar ook eerder op de avond prijkt er al genoeg interessants op het programma. Zo is elektronicaheld van eigen bodem Staplerfahrer al rond de klok van zes te bewonderen in het Duvelhok, terwijl een dik uur later het kleurrijke Japanse rockcollectief Kikagaku Moyo de aftrap in Extase verzorgt. Dat belooft een intense geestverruimende trip te gaan opleveren. (WdW)

NOTHING – VRIJDAG, EXTASE
Toen de mannen van Nothing enkele jaren geleden voet aan wal zetten op Roadburn, hadden ze net het veelgeprezen ‘Guilty Of Everything’ uitgebracht en vierden dat met een korte, doch ferme set in het Patronaat. Inmiddels zijn we een album verder en is het gezelschap in iets minder onstuimig vaarwater terechtgekomen. Hoe dat werk live uit de verf gaat komen, kun je deze vrijdagnacht in Extase aan den lijve ondervinden. (WdW)

AN OCEAN OF STORMS – ZATERDAG, EXTASE
Er is veel ruimte voor lokaal talent deze septembereditie van Incubate, met als vrijwel onbetwist hoogtepunt een anderhalf uur durende set in 013 van het mysterieuze cultgezelschap Psychic Warriors Of Gaia, dat voor het eerst in bijna twintig jaar weer de strijd zal aanbinden met de vijanden van Moeder Aarde. Vlak echter ook de jonge en aanstormende bands van eigen bodem niet uit: Eerder die zaterdagavond speelt het kersverse An Ocean Of Storms, een stel jonge honden dat hun roerige naam meer dan waarmaakt. (MdW)

DANIELE MARTINI – ZONDAG, CUL DE SAC
De laatste dag van Incubate valt bepaald niet mild uit met de black metal van onder meer Au-Dessus en Wiegedood in Little Devil, later op de avond gevolgd door een verpletterend slotakkoord van de hand van de mannen van Yob in de Hall. Zelfs rond drie uur in de middag ben je echter al nergens veilig, want terwijl Tarantino met Squeeks tekeergaat in Extase, vormt de Cul het domein van freejazzsaxofonist Daniele Martini, die de hoogste en laagste regionen van het geluidsspectrum verkent. (WdW)

KAYO DOT – ZONDAG, HALL OF FAME
Naast bands als Nothing en Yob roept ook Kayo Dot prettige herinneringen op aan dat andere grote undergroundfeest in deze stad. Persoonlijk zijn we bijzonder verheugd over de aanwezigheid van deze muzieknerds, die met hun eclectische aanpak van ‘all things heavy’ verleden jaar op Roadburn moeiteloos ons jaarlijstje haalden. Een aanrader voor elke ruimdenkende Incubatebezoeker (een pleonasme, uiteraard). (MdW)

UNHAPPYBIRTHDAY – ZATERDAG, CUL DE SAC
Aan frisse lo-fi poppunkformatie Unhappybirthday de taak om op zaterdag de donkere kuil van de Cul de Sac te vullen met afwisselend dromerige, melancholische, maar vooral dansbare gitaarliedjesliedjes. Het tweede album van het trio uit Hamburg is op komst en draagt de naam ‘Schauer’. Een klein voorproefje van het album leert ons wat we kunnen verwachten: subtiele doch catchy gitaarriffjes op minimalistische drums vergezeld door de zwoele stem van zanger Daniel. Komt dat zien en geniet. (JJ)

DJ. FLUGVÉL OG GEIMSKIP – ZATERDAG, PARADOX
Tien punten voor de Incu-ganger die de songtitels van DJ. Flugvél Og Geimskip (vertaling: DJ vliegtuig en ruimteschip) in één keer goed kan uitspreken. De kleurrijke verschijning van deze schone IJslandse artieste is alleen al reden genoeg om een kijkje te komen nemen op zaterdagavond in Paradox. Verwacht daarbij een set met discobollen, ufo's en kattengeluiden. Haar muziek maakt het ietwat bizarre plaatje zeker compleet. Duistere, beetje trippende, zeer spacende, elektronische deuntjes waar je je een beetje ongemakkelijk bij kan voelen of juist volledig in op kan gaan. Schuif de stoelen in Paradox maar vast opzij, gekke dansjes zijn meer dan toegestaan. (JJ)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg