Headbangen met Pinksteren Headbangen met Pinksteren

Eerste editie Unholy Ghostfestival

, Pieter Heijboer

Headbangen met Pinksteren

Eerste editie Unholy Ghostfestival

Pieter Heijboer ,

Aanstaand Pinksterweekend vindt de eerste editie van het Unholy Ghostfestival plaats in Café Extase. Drie medewerkers van de kroeg met een voorliefde voor zware metalen hebben in een paar maanden een programma met veertien bands in mekaar gezet. De zondag is voor de fans van de coregenres; de oldschool deathmetalfan komt maandag aan zijn trekken.

Het idee is in twee maanden uitgewerkt tot een volwaardig festivalprogramma, vertelt organisator Kaat van Doremalen (24). Ze heeft het samen met haar collega’s Vincent de Bruin en Els Prins op poten gezet. ,,We kregen een verzoek van onze baas om iets te organiseren. Pinsteren was nog vrij en we kregen een budget. Het was erg lastminute en daarom soms een beetje moeilijk. We wilden exclusiviteit en kwaliteit bieden. Het zijn niet per se allemaal bands die een naam hebben, maar we wilden internationaal, nationaal en lokaal door elkaar husselen.” Totaal exclusief was moeilijk, geeft Van Doremalen toe. ,,We hebben bijvoorbeeld wel de Tilburgse band Pelgrim. Ze hebben al een tijd niet meer hier opgetreden.”

Het organisatietrio ziet bij een succesvolle eerste editie een vervolg zeker zitten. ,,Als het een succes wordt, gaan we volgend jaar zeker verder met tien keer dikkere namen. Misschien wisselen we wel van zaal.” Of ze in het gat gaan zitten van Neurotic Deathfest? ,,Daar mag je van dromen. Het is fijn dat we nu deze kans hebben gekregen en ik hoop dat iedereen die van metal houdt, komt. Ik vind het geweldig wat daar in al die jaren is gedaan. Een festival als Neurotic Deathfest zou ik ook willen kunnen organiseren. Dat zou mooi zijn.”

Combiticktets voor Unholy Ghost zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar voor 15 euro, een kaartje aan de deur kost per dag 9 euro. Op de planken staan onder andere Bodyfarm, For I Am King, en Prophecy uit de Verenigde Staten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg