Gingerpig weet ondanks wespensteek toch te overtuigen in Little Devil

Orange Outlaw gaat ervoor bij opname van nieuwe clip

Wouter de Waal ,

Liefhebbers van authentieke hardrock konden afgelopen zaterdag in Little Devil hun hartje ophalen bij optredens van de mannen van Orange Outlaw en Gingerpig, die tezamen lieten horen dat het nog steeds goed gesteld is met het vaderlandse snarengeweld. Met dank aan eerstgenoemde band hadden de bezoekers van deze gratis bijeenkomst bovendien de kans om in een verse videoclip te figureren.

ORANGE OUTLAW

Wanneer we een eindje na negenen de achterzaal van het rockcafé betreden, blijkt het Hollandse Orange Outlaw (een bandnaam die welbeschouwd zowel zou kunnen verwijzen naar de nationaliteit van de leden als naar hun favoriete apparatuur) zowaar al te zijn begonnen met zijn stevige set. Het vrolijke viertal heeft er vanavond duidelijk zin in, en komt gaandeweg het concert, dat naast eigen werk ook nog een uitgelaten cover van Guns N' Roses' 'Mr. Brownstone' bevat, steeds beter op dreef, waarbij de glansrol (zoals meestal in dit genre) weggelegd is voor sologitarist Dirkjan de Wit, die talloze spetterende bijdragen levert. Een opwaartse curve is natuurlijk altijd gunstig, maar in dit geval al helemaal, want het laatste nummer van deze performance wordt tevens als clip voor het nageslacht bewaard, met dank aan de meneer met de camera die al vanaf het begin van dit optreden opnames van band en publiek aan het maken is. Een leuke start van dit ongedwongen hardrockbal.

GINGERPIG

Vervolgens mogen de mannen van Gingerpig aantreden om het rockfeest compleet te maken. De band rond zanger/gitarist Boudewijn Bonebakker (ooit nog actief bij deathmetalmonster Gorefest) gaat alweer een behoorlijke tijd als 'powertrio' door het leven, maar laat vanavond opnieuw horen ook zonder stemmig ronkende toetsen een heel sfeervol optreden neer te kunnen zetten. Eerder dit jaar heeft men met 'Ghost On The Highway' een derde album afgeleverd, waarvan op deze avond natuurlijk het nodige de revue passeert. Het aansprekende 'Nature Of The Fool' laat horen dat het dwazenthema na het vroegere 'Joe Cool (The Fool)' nog allerminst uitgeput is, terwijl een pakkende ode aan AC/DC en een enkele ingetogen ballade ook niet geschuwd worden. Over dwaasheid gesproken: Bonebakker meldt gisteren door een wesp in zijn achterste te zijn gestoken (die beesten zijn er dit jaar inderdaad vroeg bij), waardoor hij zich buiten zijn immer interessante uitweidingen op de gitaar geen verdere frivoliteiten zoals een uitbreiding van de van tevoren vastgestelde en gerepeteerde set permitteert. Na enig aandringen van de aanwezigen komt er uiteindelijk echter nog wel een fijne 'rerun' van het reeds bij aanvang uitgevoerde energieke oudje 'Run', waarna iedereen tevreden de terugtocht kan aanvaarden. Op naar de volgende mars van dit eigengereide rode rockbeestje.