Angstgegner en co. vermakelijk, niet memorabel Angstgegner en co. vermakelijk, niet memorabel

Tamelijk lege Hall Of Fame op avond raggende oorterreur

, Aäron van der Sanden

Angstgegner en co. vermakelijk, niet memorabel

Tamelijk lege Hall Of Fame op avond raggende oorterreur

Aäron van der Sanden ,

Het credo op deze vrijdag 8 mei in de Hall Of Fame is; hard en snel. Met Pigteeth, Sex Drive en Angstgegner is de avond goed gevuld. Hoewel het bekijken zeker waard, valt de opkomst helaas behoorlijk tegen.

Normaliter het terrein van skaters, is Hall Of Fame deze keer het toneel voor een fikse portie crust, grind- en hardcore. Eens zien wat de mannen uit onder meer Tilburg, Breda en Roosendaal in petto hebben.

Pigteeth

Vanwege een fikse vertraging (iets met een kapotte pinautomaat) gaat Pigteeth 20 minuten later dan gepland uiteindelijk toch aan de slag. De grindcore en crust zijn lomp, hard en retesnel; zoals het hoort. Hoewel het rond de oorspronkelijke aanvangstijd 21.00 nog akelig leeg is, staat er uiteindelijk alsnog een man of veertig in de zaal. Geen aantallen om over naar huis te schrijven, maar het is iets. Aangezien sommige nummers amper een halve minuut duren, is het lastig uittellen hoe uitgebreid de setlist precies is. Na een half uur spelen is het gedaan. Laat voorop staan; je moet er van houden. Maar liefhebbers van core hebben deze dertig minuten ongetwijfeld hun hart opgehaald.
 

Sex Drive

Enkele maanden geleden stond deze formatie ook al in Tilburg, toen in Little Devil. Vanavond proberen de heren Hall Of Fame op zijn kop te zetten, maar het komt niet echt over. Zelfs voor een hardcore band lijkt het totaal té hard te staan; het zou fijn zijn om de zanger boven de instrumentale waaier aan geluid uit te horen komen, maar dit lukt niet. Verder is het lastig om het muzikale werk te definiëren: het is in ieder geval geen typische hardcore, maar wat is het dan wel? Dit hadden de heren wellicht zelf wat meer toe kunnen lichten, maar interactie met het publiek ontbreekt. Sex Drive beklijft niet, ondanks alle goede bedoelingen.

 

Angstgegner

Een band waar in ieder geval genoeg over valt te melden; te beginnen met het moment dat Otis uit elkaar gaat. Deze hardcore punk band uit Roosendaal kreeg in 2014 nog de nodige veren in de reet geschoven door NRC Handelsblad en stond in hetzelfde jaar ook nog o.a. op Incubate. Maar zanger Mario van Meer wilde weer eens wat anders en verliet de band. Inmiddels vormt hij, samen met Martijn Konings (tevens ex-Otis), Ruud van Esch (Razorblade) en Jean Morreau (NRA) de hardcore band Angstgegner, een project waar Konings en Van Meer ten tijde van Otis al mee bezig waren. Het viertal is behoorlijk productief; zo werd er eind 2014 een split EP opgenomen, samen met Tarantino. Vanavond speelt de band een behoorlijk strakke set en maakt het een gretige indruk. Het halve uur is in ieder geval in een mum van tijd voorbij; een teken dat het eerste werk bevalt.
 
Los van alle bandleden, familiele en vrienden bleek er weinig animo voor deze editie. Gezien het grote muzikale aanbod in Tilburg en omgeving is dit geen wereldschokkend gegeven. Maar zonde is het wel.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg