Eurabia en Stadswacht smeden brede line up voor avond en nacht Eurabia en Stadswacht smeden brede line up voor avond en nacht

Win een stagedive op vliegend tapijt

, Pieter Heijboer

Eurabia en Stadswacht smeden brede line up voor avond en nacht

Win een stagedive op vliegend tapijt

Pieter Heijboer ,

In samenspraak met Incubate en 013 is het programma van Eurabia en Stadswacht op 21 mei samengevoegd in Hall of Fame. Bovenop wat Caïro Liberation Front al te bieden had, komen zZz en Dirty Fences hun kunsten vertonen. De optredens van Mind Rays en Iguana Death Cult zijn hierdoor wel te komen vervallen, maar die staan elders in het jaar op de Tilburgse planken.

Yannick Verhoeven en Joep Schmitz van CLF organiseren na optredens in Londen, Dubai en Parijs een avondje in Hall of Fame. Een grote internationale naam aangevuld met de Banganagangbangers die samen garant staan voor een feest op de tweede editie van Eurabia. Er is ook een extraatje aan de avond toegevoegd, maar niet in de vorm van muziek.

De line-up is wederom divers. Nu nog meer door de toevoeging van zZz en Dirty Fences. De Engelse Mumdance is nog steeds de hoofdact en mixt techno met grime en gaf eerder een optreden op STRP. ,,Het is best een booming guy”, vertelt Verhoeven. ,,Het boeken ging iets moeizamer dan we gedacht hadden, maar het is gelukt. We zijn er sinds oktober mee bezig geweest.”

,,Het zijn geen losse flodders”, zegt Schmitz over de brede line-up. ,,Het maakt niet per se uit wat het is als het maar de party vibe heeft. Positieve energie. Feesten en losgaan. Dat doen we zelf ook.” Verhoeven: ,,Niet iedereen luistert naar dezelfde muziek. Er zijn weinig mensen die ik ken die alleen maar techno of garage rock op hun iPod hebben staan. We houden van verschillende stijlen en dat willen wij ook bieden.”  

De naam Eurabia is niet helemaal uit de lucht komen vallen, maar is bij mensen die geïnteresseerd zijn in politiek wellicht bekend als iets anders dan de noemer voor een gezellige avond. De term werd bedacht door de Brits-Egyptische schrijfster Giselle Littman die de naam gebruikte voor een complottheorie die luidt dat Europa ooit zal islamiseren en opgaan in de Arabische Wereld.

Verhoeven en Schmitz benaderen het alleen op de tegenovergestelde manier. ,,We willen de multiculturele samenleving juist omarmen en positief benaderen”, zegt Schmitz. ,,In Nederland gebruikt Wilders de multiculturele samenleving in negatieve zin. Waarom is dat negatief?”

Om de PVV-politicus een hak te zetten, wordt de bezoeker van Eurabia aangemoedigd zijn of haar eigen Wildersmasker in te kleuren en het uiteraard de 21e te dragen. Wie de mombakkes het mooist inkleurt en er een foto van deelt via sociale media met #Eurabia maakt kans op een stagedive op vliegend tapijt. Dat deed alleen de eigen kolonel Joost Heijthuisen eerder op Dour. Sjors Driessen, gitarist bij Afterpartees, heeft het masker ontworpen. De maskers zijn vanaf vandaag te krijgen bij Sounds, Café Berlijn, Kingdom en Buutvrij. Iedereen die het masker op de bewuste avond draagt, krijgt sowieso een verrassing aan de bar. 

Michelle van Mil van VeeMee Visuals uit Tilburg verzorgt de lichtshow bij de gig van CLF. Dat deed ze eerder al voor Incubate, maar ook feesten van een ander formaat en in een ander straatje als Vrienden van Amstel Live en het Intents festival. ,,We laten alles helemaal aan haar over. Bij grote evenementen wordt ze heel erg gestroomlijnd. Bij ons krijgt ze alle ruimte. Het gaat er mooi uitzien”, zegt Verhoeven.

Eurabia II met een vleug Stadswacht is op donderdag 21 mei in Hall of Fame en kost in de voorverkoop 7,50 euro, aan de deur 10,00 euro. Aanvang is 21.00 uur. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg