3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juni

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Na de explosie van clubshows in de maand mei, staat juni wat binnenevenementen betreft vooral in het teken van afstudeerpresentaties. Naast het steunen van je vriend, vriendin of vage kennis in één van de vele muziektenten die onze stad rijk is, kun je in de zomermaand natuurlijk echter ook terecht op festivals als Best Kept Secret en Mundial – en de kleinere optredens zijn niet minder fijn.

DRIVE LIKE MARIA – 3 JUNI, CUL DE SAC
De webpagina van Cul de Sac is al maanden buiten gebruik, maar Facebook meldt ons gelukkig dat stuwende rockband Drive Like Maria de kuil deze woensdag komt trakteren op een try-out. Pas je voor de korte presentaties van plaatselijk talent die dezelfde avond onder de noemer New Arrivals in Paradox worden gehouden, dan weet je waar je jezelf vandaag kunt laten. Entree is gratis.

SKATE & DESTROY VOL. 1 – 5 JUNI, HALL OF FAME
De Nightbirds keren volgende maand pas terug op het vertrouwde nest, maar wel ziet juni de lancering van een tweede concertreeks die geïnspireerd is door de skatecultuur rond Hall of Fame: Skate & Destroy, dat zich met hulp van Doomstar Bookings richt op power violence, grindcore en snelle hardcore/punk. Op deze eerste editie tref je Despise You en vijf andere woeste bands aan.

SHADE OF HATRED + THE CIRCLE REMAINS – 6 JUNI, LITTLE DEVIL
Ben je na al dat verwoestende geratel wel toe aan iets meer melodie, dan kun je de volgende dag terecht in Little Devil, dat in een fraai kosteloos programma bestaande uit twee metalbands van vaderlandse bodem voorziet. Eén van die twee, Shade Of Hatred, heeft bovendien net een nieuwe EP uit, die men graag live met het publiek wil delen. Een prima besteding van de zaterdagavond.

ROCKACADEMIE SHOWCASE – 10 JUNI, PARADOX
Te midden van alle presentaties en workshops geeft ook de Rockacademie een stevige showcase in Paradox. Welke acts precies de revue passeren, wordt niet aangegeven op de pagina van het muziekpodium, maar zeker is dat het een lange en afwisselende avond gaat worden, die van half acht 's avonds tot twee uur 's nachts duurt. Ga vooral eens een kijkje nemen: de toegang is vrij.

MONOMENTUM PRESENTS: TSAR BOMPA + THE GOOCH + BEROERTE – 12 JUNI, HALL OF FAME
Halverwege de maand bruist cultuurfabriek Hall of Fame van de activiteit. Slechts een enkele dag nadat Avery Plains en KIN de zaal in het kader van TUBE vullen met geestverruimende klanken, presenteert Monomentum Records op dezelfde plek haar tweede release: een EP van het feestelijke stonergezelschap Tsar Bompa. Steun komt van The Gooch en Beroerte, en natuurlijk ook van jou.

FINALE PLANET ROX BANDCONTEST – 13 JUNI, EXTASE
Café Extase heeft deze maand een heel interessant ogende bandwedstrijd op de rol staan, met twee voorrondes op dinsdag de negende en woensdag de tiende, gevolgd door een zinderende finale op zaterdag de dertiende. Althans, we gaan er vanuit dat die zinderend zal zijn, want de beloofde prijs is bepaald bijzonder: een concert in Canada voor een publiek van 25.000 man. Bij zijn, meemaken.

SAMSARA BLUES EXPERIMENT + VALLEY OF THE SUN – 14 JUNI, LITTLE DEVIL
In de achterzaal van Little Devil is het gedurende het tweede weekend van juni ook feest, met optredens van zuidelijke rockers The Midnight Ghost Train op vrijdag, en folkies en doomsters Rhovanion en Treurwilg op zaterdag. Voor een geweldige psychedelische afsluiting van het geheel ga je zondag naar Samsara Blues Experiment en Valley Of The Sun – dat wordt vast weer genieten.

BEST KEPT SECRET – 19 T/M 21 JUNI, BEEKSE BERGEN
Het weekeinde daarna is het voor degenen met voldoende geld en gelegenheid de hoogste tijd om de tenten op te slaan bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, waar Best Kept Secret voor het derde jaar op rij neerstrijkt. Illustere namen als The Jesus And Mary Chain en nieuwkomers als Yung Lean geven je daar ampel mogelijkheid om je innerlijke hipster te ontdekken. Eet er een bizar broodje bij.

EVERGREY – 22 JUNI, LITTLE DEVIL
De Zweedse progressieve metaalmannen van Evergrey lijken op papier misschien een maatje te groot voor het bescheiden bemeten Little Devil, en zouden dat trouwens zeer waarschijnlijk ook zijn als ze een reguliere set zouden spelen. Het geval wil echter dat men deze maandag naar Tilburg afreist voor een speciale akoestische show. Dat belooft een heel intieme aangelegenheid te worden.

TO TWELVE & FRIENDS #1 – 25 JUNI, KAPEL BIJ FACTORIUMTUIN
Over intieme aangelegenheden gesproken: het Tilburgse To Twelve start aan het einde van deze zomermaand een nieuwe concertserie, waarvan de eerste editie plaatsvindt in de voormalige Clarissenkapel bij de Factoriumtuin achter de Bisschop Zwijsenstraat. Een buitengewoon sfeervolle locatie, die je voor slechts twee euro of zelfs gratis kunt betreden. Kijk op Facebook voor meer info.

DEATH ALLEY – 26 JUNI, LITTLE DEVIL
De jongens van Death Alley zijn natuurlijk bepaald geen onbekenden in Little Devil. Deze laatste vrijdag van juni komen ze echter wel met een speciale missie: enkele weken hiervoor presenteert de groep haar debuutplaat in Paradiso, vandaag is het de beurt aan Tilburg om kennis te maken met dit 'Black Magick Boogieland'. Voer voor liefhebbers van het hardere gitaarwerk uit de jaren zeventig.

FESTIVAL MUNDIAL – 27 & 28 JUNI, SPOORZONE
Traditiegetrouw wordt de junimaand gecompleteerd door Festival Mundial, dat zich alweer enkele jaren heeft genesteld in de Spoorzone. Of het nu gaat om mondiale acts uit alle windstreken, of om plaatselijk opgeschoten talent variërend van de rauwe sixties beat van The Black Marble Selection tot de innemende pianoklanken van Matteo Mijderwijk, het festival heeft het in huis. Gaat dat zien.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg