Eerste Sleeptouw in Zuiderpark Eerste Sleeptouw in Zuiderpark

Festivalagenda van Tilburg aangevuld

, Pieter Heijboer

Eerste Sleeptouw in Zuiderpark

Festivalagenda van Tilburg aangevuld

Pieter Heijboer ,

Tilburg is een outdoor dancefestival rijker. Zaterdag 20 juni wordt het eerste Sleeptouwfestival gehouden. Plaats van de daad is het Zuiderpark waar op de bewuste dag deejays uit binnen- en buitenland hun kunsten gaan vertonen. Zuiderpark is de naam van een nog te bouwen woonwijk op het voormalige terrein van voetbalclub Ons Vios vlakbij Stappegoor.

Een groep van acht vrienden organiseert het evenement. ,,Er zijn genoeg clubavonden en feestjes, maar qua outdoor festivals liggen er voor Tilburg nog kansen”, zegt Bas Auckel. Op het idee werd al enkele jaren gebroed, maar vorig jaar hakten ze de knoop door. ,,De scene in Tilburg is gegroeid. Daar horen outdoor festivals ook bij”, vindt Joris Gijsbers. ,,Het is een verrijking voor de stad.”

De line-up bestaat uit deejays die deephouse & techno draaien. ,,Meer deephouse dan techno”, vertelt Auckel. ,,Voor iemand die niet thuis is in de muziek zijn het niet de bekendste namen. Toch hebben we diepgang en kwaliteit.” Onder de internationale namen is het duo Speaking Minds uit Italië. Hun optreden op Sleeptouw wordt meteen de eerste in Nederland. ,,We kwamen met ze in contact via Soundcloud. Heel vet dat ze willen komen draaien. We verwachten dat ze groot gaan worden, geen bullshit”, zegt Auckel enthousiast. De Duitser Samuel Kindermann van EinMusik zal een liveset verzorgen. Einmusik draait ook vaker op grote feesten zoals Pleinvrees. De heren Milo (Draaimolen) en Frankie2Times (Banganagangbangers) openen samen het festival.

Cultuurbeleving
Om het evenement meer te laten zijn dan alleen een stage met een deejay wordt lokaal samenwerking gezocht. ,,We zijn bezig met kunstenaars, We willen de bezoekers interactief met kunst bezig laten zijn. Een stukje cultuurbeleving”, zegt Gijsbers. Er is ook samengewerkt met de Imes-opleiding. Groepen uit het laatste jaar zijn gevraagd ideeën aan te dragen over hoe te organiseren en hoe de dag vlekkeloos kan verlopen.

De eerste twee ladingen met tickets zijn uitverkocht. Nu kost een regular ticket 17,50 euro. Ben je later is de schade 22,50 euro.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg