Cul de Sac speelplaats voor Drive Like Maria Cul de Sac speelplaats voor Drive Like Maria

Ook rockers moeten weleens trainen

, Jessy de Cooker

Cul de Sac speelplaats voor Drive Like Maria

Ook rockers moeten weleens trainen

Jessy de Cooker ,

Wat doe je als rockband vlak voor de start van het festivalseizoen? Dan kan je nog even op het strand luieren, maar je kunt ook, zoals Drive Like Maria, je nieuwe materiaal testen in muziekcafé Cul de Sac. Met een nieuw album op komst en een nieuwe bassist in de gelederen moeten Bjorn Awouters en consorten even de roest van hun vingers spelen, maar naarmate de avond vordert stijgt het kwartet naar grote hoogten.

Het is toch raar om een band van de statuur van Drive Like Maria even na half tien op het podiumpje van Cul de Sac te zien klimmen. Het is proppen op de knusse bühne van een gezellig druk café.  Doorgewinterde fans zijn benieuwd naar het nieuwe werk van de Belgisch-Nederlandse rockband, maar er zijn ook muziekliefhebbers die Drive Like Maria voor het eerst aan het werk zien.

Gedaantewisseling

Door meteen te starten met nieuw materiaal  is er nog geen sprake van een overslaand vuurtje, maar al snel knikken de eerste hoofden. Het is ook niet het doel van deze try-out om te pleasen, maar om de laatste plooien in het materiaal glad te strijken. Wat direct opvalt is de gewoonte van Drive Like Maria om bij ieder album een gedaantewisseling te doorgaan. Waar drummer Bram van den Berg tijdens de opnames van Drive Like Maria, het tweede album, zich bij de band voegde, is het bij album nummer drie de beurt aan Jop van Summeren, bassist van De Staat, om zich bij de band aan te sluiten. 

Gehoorschade gegarandeerd

Dat Van Summeren net een maand de tijd heeft gehad om zich aan te passen aan zijn nieuwe bandgenoten is niet te merken. De stuwende kracht achter het succes van De Staat past het jasje van Drive Like Maria perfect. Met duivelse precisie en de volumeknop volledig naar rechts gedraaid, bieden Van Summeren, drummer Van den Berg, Awouters en gitariste Nitzan Hoffmann Cul de Sac een bak heerlijke gitaarmuziek. Klassiekers van debuutplaat 'Elmwood' uit 2009, als ‘Talk to Me’ en ‘I’m on a Train’, knallen uit de speakers en het nieuwe materiaal valt ook zeker in de smaak. Een avondje met een op stoom geraakt Drive Like Maria garandeert gehoorschade, maar dat is het waard.
 

Met het derde, nog naamloze album op komst, het festivalseizoen voor de deur en spelend voor een intiem groepje fans volstaat het opfrissen van de roestige vingers voor Drive Like Maria. De Belgisch-Nederlandse formatie kenmerkt zich met bravoure, branie en interessant nieuw materiaal en is helemaal klaar voor de festivalzomer.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg