3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Het zonnetje stooft, de mussen vallen gebraden en hapklaar van het dak. Misschien heb je dat al mogen ondervinden bij de laatste editie van de Nightbirds van dit seizoen, maar als je die kans gemist hebt (of als je iets dergelijks juist graag nogmaals wil meemaken), tref je hieronder nog enkele fijne evenementen aan waarbij je jezelf gaar kunt laten stomen.

THE VINTAGE CARAVAN + YAMA – 3 JULI, LITTLE DEVIL
Welk genres passen nou beter bij een kleffe, zweterige avond dan schurende stoner en bluesrock? Een gelukkig toeval dus dat het piepjonge The Vintage Caravan, dat onwaarschijnlijk genoeg uit IJsland afkomstig is, deze vrijdag samen met onze iets oudere, maar daarom niet minder energieke plaatselijke helden van Yama op de planken staat in Little Devil. Drijf gewoon lekker even langs.

WOO HAH! – 4 JULI, SPOORZONE
Over Woo Hah! heb je onlangs al het één en ander kunnen lezen op deze site. Dit hiphopfestijn gaat hard, dat moge duidelijk zijn, en met een affiche dat aangevoerd wordt door de blowende veteranen van Cypress Hill en de alom bejubelde nieuwlichters Run The Jewels kan dat ook moeilijk anders. Vergeet echter ook niet lokale fenomenen als Tom Maas en Talent Meets Talent te checken.

SPROKKELROCK – 5 JULI, HALL OF FAME
Als we het dan toch over aanstormend talent hebben: de dag erna kun je in diezelfde Spoorzone kennismaken met prille bands die in het Factorium en de Hall of Fame opgekweekt zijn. Entree is vrij en het uitgebreide programma omvat talloze genres, dus wat let je. [Zoek je trouwens liever de buitenlucht op, dan kun je dit hele weekend tevens terecht op festival Elastiek in Hilvarenbeek.]

VAN DIK HOUT – 7 JULI, REESHOFPARK
Na een enerverend eerste weekeinde wordt het in juli nogal stil op concertgebied, maar mocht je 'Stil In Mij' nou juist helemaal te gek vinden, dan kun je deze dinsdag terecht in het Reeshofpark. Van Dik Hout trapt daar namelijk de zomerse Palm Parkies af en heeft naast voornoemde hit vast nog een heleboel andere nummers op zak. Ontdek vandaag welke dat zijn, gratis en voor niets.

SODOMIZER + RELENTLESS + OVERRULED + INCINERATE – 12 JULI, LITTLE DEVIL
In een opvallend geluidsluwe hooimaand is er één klein rockcafeetje dat moedig weerstand biedt: dankzij Little Devil kan de liefhebber van het hardere werk toch nog aan zijn of haar trekken komen. Of eigenlijk niet dankzij Little Devil alleen, maar ook dankzij boekers als Mario's Metal Mania die 's zomers onvermoeibaar doorgaan met het programmeren van gave optredens als deze.

STARGAZER + UNDERGANG – 19 JULI, LITTLE DEVIL
Naast MMM laat ook Doomstar Bookings deze maand met enige regelmaat van zich horen. Zo kunnen liefhebbers van het extreme werk vandaag in d'n Devil terecht bij Stargazer en Undergang, die uit het verre Australië en het wat minder verre Denemarken gekomen zijn om het verdorven evangelie van black en death in ons sluimerende stadje te verspreiden. Dat wordt vast dolletjes.

DARIO MARS AND THE GUILLOTINES – 25 JULI, LITTLE DEVIL
We sluiten de duivelse trilogie af met een performance van Dario Mars And The Guillotines, de band met de imponerende frontdame die deze laatste zaterdag van de maand de Ladies Night onveilig gaat maken. Of mannen hier ook welkom zijn, weten we eigenlijk niet, maar we gaan er maar vanuit... zie het anders als een fraai excuus om die fleurige jurk eindelijk eens aan te trekken.

THE COOL QUEST – 28 JULI, REESHOFPARK
Tenslotte keren we nog even terug naar het Reeshofpark, waar we drie weken na Van Dik Hout een heel ander type band aantreffen. The Cool Quest is nog maar enkele jaren op reis, maar heeft al de nodige potten weten te breken met een EP uit 2013 en debuutalbum 'Funkin' Badass', dat een jaar later het licht ziet en een mix van soul, funk en hiphop biedt. Benieuwd hoe dat live gaat klinken.