Hall of Fame lanceert nieuwe indie-concertreeks TUBE

Yuko Yuko en Waiver spelen op eerste editie

Wouter de Waal ,

Cultuurfabriek Hall of Fame programmeert al geruime tijd met onregelmatige intervallen concerten in het indiedomein, een terrein dat met het nakende wegvallen van Stage01 steeds meer braak komt te liggen in onze stad. Onlangs besloot de Hall tot het introduceren van een concertserie op dit gebied: TUBE, dat deze donderdag aftrapt met optredens van Yuko Yuko en Waiver. 3voor12/Tilburg legde publiciteitsmedewerker Jaimy Weijenberg enige vragen voor over dit nieuwe concept.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor het organiseren van een TUBE concertreeks?
Hall of Fame speelde al langer met het idee voor een indie-concertreeks. Ons programma kent namelijk een duidelijke rode lijn van alternatieve muziek. Een deel van deze concerten willen we nu onder een gemeenschappelijke noemer naar buiten brengen. Het ondergrondse karakter van de evenementen in Hall of Fame is eigenlijk te vergelijken met een ondergronds metronetwerk, dat je naar onvermoede plekken kan transporteren: vandaar de naam TUBE.

Wat is de gedachte achter TUBE?
Op iedere TUBE concertavond presenteren we een aantal veelbelovende acts. Het zijn avonden waar nieuwsgierige muziekliefhebbers op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met verse alternatieve muziek. Vaak zullen er gitaargroepen op het affiche van TUBE prijken, maar (deels) elektronische bands worden niet uitgesloten, zolang de muziek maar verrassend en/of vernieuwend is. Denk aan genres als postrock, neofolk, indiepop, noiserock en new wave. Er is geen vaste frequentie voor TUBE concertavonden, maar eens in de twee maanden is het streven.

Wat denk je dat TUBE kan toevoegen aan het huidige concertaanbod in Tilburg?
TUBE wil een podium bieden aan aanstormend talent, dat zowel 'muzikale leken' als doorgewinterde muziekfanaten aanspreekt en hen in staat stelt hun horizon te verbreden. Bij concertavonden van TUBE kun je rekenen op kwalitatief hoogstaande performances in het alternatieve muziekbereik.

Wat staat er al op de rol qua concerten?
De eerste editie van TUBE vindt aanstaande donderdag 19 februari plaats. Liefhebbers van lo-fi pop en noise kunnen dan genieten van optredens van Yuko Yuko en Waiver. Daarnaast staan er in april, mei en juni ook al donderdagse concertavonden gepland: 16 april komt Fujako met een nog nader te bepalen voorprogramma, 8 mei wordt een harde avond met Angstgegner, Sex Drive en Pig Teeth, en 11 juni vind je Avery Plains en Kin op het program. Genoeg te ontdekken dus de komende maanden!

TUBE is ook terug te vinden op Facebook.