Tweede EP Minions of Doom

’Ontzettend veel zin om live te spelen’

Pieter Heijboer ,

Bij het horen van de naam Minions of Doom zal niet bij iedere Tilburgse muziekliefhebber meteen een belletje rinkelen. De band maakt stoner met wat uitstapjes naar blues en zelfs sludge. Daarbovenop komt nog het bijzondere volle stemgeluid van zanger Jochem de Vet. Ze brachten onlangs weer een EP uit.

Het vijftal repeteert in de Spoorzone in de hal tegenover Boemel 76. Hun repetitiehok en tevens studio hebben ze zelf gebouwd. Gitarist Bart de Groot draagt zorg voor de techniek, het mixen en masteren. ,,Je kan alles zelf doen”, zegt Bart. De self-titled EP telt drie nummers die samen goed zijn voor een kwartier muziek. Zelfs binnen dat kwartier wordt er qua stijl veel gevarieerd. Van pure stoner riffs tot sludge.

Een contract bij een label hebben ze niet. De muziek zal misschien wel altijd enkel online te vinden zijn. Vinyl vinden Bart en Jochem beide nog wel een mooi vooruitzicht. Een cd wordt het sowieso niet. Naast het ontbreken van een contract heeft de huidige bezetting van de band ook nog niet op het podium gestaan. Er hebben zich de drie jaren dat Minions of Doom bestaat dan ook nogal wat bezettingswisselingen voorgedaan. Pas een half jaar geleden nam Jochem de microfoon in handen en hun Italiaanse bassist Nicolo Vidotto voegde zich nog korter geleden bij de band. Beide via muzikantenbank.net.

Eenmaal weer als volledige band werd oud en nieuw werk voorzien van zanglijnen en teksten door Jochem en kon alles worden opgenomen. ,,Nu hebben we ontzettend veel zin om live te spelen. Het is niet zo dat we te lui zijn en het daardoor niet geprobeerd hebben, maar het is er gewoon nog niet van gekomen”, vertelt Jochem. ,,We moeten eerst naam maken en bewijzen wat we kunnen. Allemaal hebben we podiumervaring, maar we willen dat mensen op onze muziek gaan headbangen.”