Joey Bada$$ maakt favorietenrol waar

Amerikaanse rapper bewaart het beste voor het laatst

Wesley van Oevelen ,

Met Joey Bada$$ heeft Woo Hah! een echte Amerikaanse rapper uit de underground scene in huis. De artiest is nog maar twintig jaar oud en bracht begin dit jaar zijn debuutalbum uit. Grote reden om zijn kunsten te vertonen op hét hiphopfestival van Nederland.

HET CONCERT:

Joey Bada$$, Woo Hah! Puna Stage, zaterdag 4 juli 2015 

 

DE ACT:

Jo-Vaughn Virginie Scott, beter bekend als Joey Bada$$, is een van de headliners van Woo Hah! 2015. De pas 20-jarige rapper van Amerikaanse komaf, brengt sinds 2010 muziek uit. Na drie mixtapes, pompte hij begin dit jaar zijn debuutalbum B4.DA.$$. Scott staat onder contract bij Relentess Records en maakt deel uit van het hiphop-collectief Pro(gressive) Era.   

 

HET NUMMER:

Christ Conscious. Het nummer is een van de bekendste tracks van Bada$$, afkomstig van het nieuwste album B4.DA.$$. Hoewel het eerste deel van de show redelijk rustig begon met boombap-hiphop, knalt het tweede deel erin met een stuk snellere en hardere muziek. Scott zweept het publiek op met bekende tracks als Paper Traill$ en No. 99. Bij Christ Conscious, een track met een heerlijke rauwe beat en vlijmscherpe teksten, ontstaat zelfs de eerste moshpit. Vanaf dat moment is het springen geblazen bij Joey Bada$$.     

 

 

HET MOMENT:

Wie houdt er nu niet van vrouwen? Erg begrijpelijk dat Bada$$ bij het nummer Teach Me aan een van zijn beveiligers vraagt een legioen vrouwen uit het publiek te vissen. Een stuk of vijftien, twintig dames dansen over het podium samen met Scott. Opvallend: Na het nummer worden de dames allemaal naar de backstage begeleid. Waar denk je anders dat de naam 'Bada$$' vandaan komt? 

 

OOK OPMERKELIJK:

Bada$$ is een echte entertainer. Slechts twintig jaar is-ie dus. Opmerkelijk dat hij al zo hard tekeer gaat op het podium. Naast de vele moshpits is een aander mooi moment wanneer hij het publiek opduikt. Al crowdsurfend probeert hij zijn track af te maken. Met moeite, maar dat zorgt voor de nodige hilariteit.

 

HET PUBLIEK:

Na een dag in de brandende zon is het opmerkelijk dat zoveel mensen nog energie hebben tijdens de show van Bada$$. Maar de chemie tussen de rapper en het publiek is er. Al is daar een kanttekening bij: tijdens de eerste helft van de show zijn de liefhebbers nog wat stijfjes.

 

HET OORDEEL:

Joey Bada$$ is één van de headliners en liet zijn favorietenrol niet in de steek. Tilburg geniet massaal van de boombap-hiphop en gaat los op bangers van het nieuwe album. En dan te bedenken dat de beste man nog maar twintig jaar oud is. Hoe groot gaat Scott wel niet worden? We zullen het de komende jaren zien.

 

DE FOTO: