Woo Hah! 'blessed' met bezoek van Big Sean

Hit na hit tijdens een energiek spel tussen rapper, dj en muzikanten

Flip Kloet ,

Een afwisselend geheel van energieke highs en rustmomenten die bijna verbroederend te noemen zijn. Samen met zijn drummer en toetsenist weet de Amerikaan een zaal te vullen en laat hij zien dat om het repertoire van Big Sean vandaag de dag niet meer omheen te komen is. Hit na hit wordt met open armen ontvangen. Van de echte clubbangers als 'Clique' tot en met het gevoeligere 'One Man Can Change the World', het komt allemaal voorbij in een uur gevuld met America's finest hiphop.

HET CONCERT:

Big Sean, Woo Hah! Canna Stage, zaterdag 4 juli 2015 

DE ACT:

Vlekkeloos. Een begrip dat het optreden van Big Sean het best samenvat. De jonge Amerikaan, die getekend staat onder het label van Kanye West, heeft duidelijk goed gekeken naar zijn collega's bij GOOD Music. Uiteindelijk zorgen de drummer en toetsenist, die perfect op elkaar ingespeeld zijn, samen met de rapper voor een goed gevulde zaal. Na iedere track stijgt zowel het aantal graden Celcius als het aantal beats per minute.

HET NUMMER:

Het is lastig kiezen uit alle hits die Big Sean laat horen. Zijn oudere werk zit er duidelijk het beste in. Uiteindelijk kan een van de laatste tracks uit de set 'All me', orgineel een samenwerking Drake en 2 Chainz, worden bestempeld als het grote hoogtepunt van de show. Het moment waarop de rapper duidelijk het laatste beetje van de energie dat hij nog over heeft uit zijn lichaam perst. 

HET MOMENT:

De opening is misschien wel het meest opvallend. Het publiek weet op wie ze wachten. Nadat de pianist wat spannende akkoordjes legt op zijn synthesizer en de drummer een overweldigende fill-in speelt, komt daar een bijna mythische verschijning op het podium. Niet via de zijkanten, maar de artiest springt behendig de dj-booth op. Na zijn eerste lines, is het duidelijk dat hij niet verdwijnt voor het publiek voor altijd blijft onthouden wie Big Sean is. 

OOK OPMERKELIJK:

Het moment dat Sean's track 'One Man Can Change the World' inzet. Na een flinke portie energie, laat hij zien ook thuis te zijn in het creëren van een sfeer die op een bepaalde manier zelfs intiem te noemen is. Plots staan alle moshers dromerig voor zich uit te staren, maar lang duurt dit niet. De volgende track wordt ingezet en iedereen is weer klaar opgeladen voor een grootse afsluiting van de performance.

HET PUBLIEK:

Duidelijk te onderscheiden in twee verschillende groepen. Aan de ene kant de fans die elk nummer meezingen van begin tot eind. Aan de andere kant de hiphopliefhebber die bij ieder nummer zichtbaar denkt: ''hey! deze ken ik''. Dan blijft er een ding over dat deze twee groepen gemeen hebben. Springen doet uiteindelijk iedereen.

HET OORDEEL:

Een vlekkeloze, strakke en dynamische show die zowel de die-hard fan als rooky verbaasd over de energie die iemand kan hebben op het podium. Een live-band en DJ die laten zien dat zij zeker een meerwaarde kunnen zijn voor een muziekgenre dat in principe via een computer wordt gemaakt. Dat is hitkanon Big Sean. Niet meer, niet minder.

DE FOTO: