Paaspop 2015: Kensington start oorlog in Apollo

Paaspop verzamelt zich massaal bij de grote slotact op vrijdag

Carlijn Kösters ,

Kensington kon haast niet anders dan zorgen voor complete hectiek op Paaspop. Na twee keer Ziggo Dome te hebben uitverkocht, laat de band de Apollo-tent ook compleet overlopen.

HET CONCERT

Kensington, Apollo, vrijdag 3 april 2015

DE ACT

In 2002 ontstond op een middelbare school in Zeist de basis van wat later gezien zou worden als de Nederlandse Kings Of Leon. Nu we jaren later zijn, weet Kensington de Hollandse zalen compleet op hun kop te zetten en is de groep hard op weg om ook de rest van de wereld te betoveren. Met een ruwe stem en snelle riffjes laat het viertal keer op keer de muziekliefhebbende hartjes in Nederland op hol slaan.

HET NUMMER

Dooorbraaknummer 'Let Go' blijft de grote publieksfavoriet. Inspelend op de titel, laat het publiek zich tijdens het nummer compleet gaan. Uiteraard met de originele zak-en-weer-opspringen-move, die bij het lijstje clichés uiteraard niet mag ontbreken.

HET MOMENT

Met een Lionel Richie-pet (HELLO?!) en een signature zonnebril betreedt zanger Eloi het podium. Als er na twee nummers een snerpend ‘PAASPOP!’ door de tent giert en de band 'Send Me Away' inzet, gaat het los. Tijdens de hits 'War' en 'Let Go' worden de pijnloze gedeeltes van ieders voetzolen alsnog verbrijzeld op de houten planken. Jong en oud heeft zich in de tent verzameld en springt de modder van de schoenen. De tent is prop- en propvol, terwijl het buiten steeds guurder wordt. Desondanks leeft drummer Niles zich uit zonder shirt. Niet veel nieuws dus.

HET PUBLIEK

Nederland is smoorverliefd op Kensington: de ‘fansingtons’ zijn overal in Nederland te vinden. Plechtig zingt het Paaspop-publiek mee met de grote nummers, terwijl de dames compleet wegkwijlen bij het zien van Caspers baard. Verdeeld door de tent zijn de gradaties van het Kensington-syndroom te proeven, zo zakt het steeds een beetje af naar de uitgang. Desalniettemin weet heel Schijndel op vrijdagavond de Apollo-tent te vinden. Geen zieltje met een vrijdagticket ontbrak om elf uur.

HET OORDEEL

De Utrechtse schoolband kent de kneepjes van het artiestenvak inmiddels als geen ander. De mannen weten het publiek precies te pleasen met hun setlist, weten netjes wat te zeggen om de menigte warm te krijgen en zorgen voor zowel een sterk begin, middenstuk als einde. Erg vernieuwend is het hierdoor echter niet; het voldoet braaf aan de verwachtingen, maar wijkt daar verder op geen enkele manier van af. Desondanks stelt de band kwalitatief nooit teleur en lijkt de show van het viertal voor het Paaspop-publiek genoeg voldoening op te leveren. Hoe lang de hype uiteindelijk nog zal duren is de vraag, tot die tijd blijft Nederland mee op 'War' gaan.
 
 

DE FOTO