Sfeer op Paaspop: round-up zondag

Verslag van het randprogramma

Freek Verhulst & Clemens Lambermont ,

Buiten al het muzikale geweld van de Kensingtons en Anouks van deze wereld, draait Paaspop ook vooral om de sfeer. 3voor12/Brabant-redacteuren Clemens Lambermont en Freek Verhulst houden ogen en oren open en schrijven alles op wat hen opvalt.

Campingproblematiek II

Na een lange, kille campingnacht met veel alcohol en gedans bij de supermarkt en de nodige nachtvorst, lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te gloren voor de kampeerders. De zon schijnt zowaar, de temperatuur loopt op en het belangrijkste: het is droog. De korte broeken en t-shirts komen tevoorschijn en men kan vol goede zin de slotdag tegemoet. (FV)

Culinare ervaringen met Pierre Wind

Tja, Pierre Wind. Voor diegenen die hem niet kennen: neem als hoofdingrediënt ADHD en combineer dit met een chefkok, dan ben je er wel ongeveer. Vandaag geeft deze kokende celebrity een soort workshop in de Loco Royale. Een workshop die vooral heel erg chaotisch is. Het ene moment is hij bezig met een stuk zalm roken in een bong en voor je het weet staan er drie mensen geblinddoekt op het podium voedsel te proeven wat Pierre in recordtempo in hun mond schuift.

"Oh en hier krijgen jullie allemaal een kookboek van mij!" Om vervolgens verder wat aan te klooien met de klassieke cola- en mentostruc. Pierre, het is geen 2007 meer. Onsamenhangender dan dit vind je het niet snel. Natuurlijk moet je geen culinaire hoogstandjes verwachten in de Loco Royale, maar deze kloot cuisine is wel erg matig. (CL)

Ode aan Eddy

In de Loco Royale vandaag ook een bijzondere hommage aan de Vlaamse volksheld Eddy Wally. De Eddy Wally Band begeleidt verschillende artiesten uit verschillende disciplines, zoals Roos Rebergen (Roosbeef), Marco Roelofs en Fred Wally (familie van), bij hun favoriete Eddy Wally-classic. Dan is het dus inhaken geblazen op evergreens als 'Onder De Ballustrade', 'T Was Aan De Costa Del Sol' en 'Als Marktkramer Ben Ik Geboren' en zien we de Loco Royale op haar best. De hele tent staat vol, deint vrolijk mee en verteert 'Shanghai' zelfs tweemaal achter elkaar. Domper op de feestvreugde (al zal het gros van het publiek er niet zo zwaar aan tillen): Tim Knol heeft moeten afzeggen, maar belooft volgend jaar terug te keren om te compenseren. Voor nu zingt de presentator zijn keuze 'Ik Spring Uit 'N Vliegmachien'. (FV)