Mundial 2015: Ali B verrast early birds Mundial 2015: Ali B verrast early birds

Speciaal voor de early birds was er een intiem concert van Ali B en consorten. De hitte was het waard.

, Rutger de Quay

Mundial 2015: Ali B verrast early birds

Speciaal voor de early birds was er een intiem concert van Ali B en consorten. De hitte was het waard.

Rutger de Quay ,

Festival Mundial waardeert haar early bird ticketkopers op een erg speciale manier. Iets buiten het festivalterrein - te bereiken via een kruip-door-sluip-doorroute - speelt Ali B samen met een grote groep aan door hem ontdekte talenten voor een select gezelschap. De talenten waarmee hij speelt zijn verbonden aan het door hem opgerichte platenlabel Machina Music. In doodse stilte spelen onder andere de net 17-jarige Ruben Annink unplugged versies van bestaande nummers, maar er is ook genoeg ruimte voor wat freestyle. Het publiek zit erbij en kijkt ernaar.

Ali B en consorten spelen unplugged versies van onder andere 'Lean On' (MØ en Major Lazer), maar zetten ook de bezoekers in het zonnetje door een speciale rap te maken voor ene Mieke, die vandaag jarig is. Tijdens 'Terwijl jullie nog bij me zijn'  barsten sommige ouders spontaan in tranen uit, terwijl de rest van het publiek ademloos toeluistert. Na een stilte breekt Ali B het ijs: "Ik rekende op 15 man, niet op 1500 man!" De rest van de nummers doet hij samen met zijn talenten Julius Phillips, Darryl en Brownie Dutch. 

Mundial onderscheidt zich overduidelijk in de manier waarop zij de diehard fans van het festival op aarde schat. "Ik zou willen dat ze dit bij elk festival doen", fluistert een vrouw nog tegen haar partner terwijl ze afdruipen. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg