Mundial 2015: SKIP&DIE betovert Mundial met hun 'black magic' Mundial 2015: SKIP&DIE betovert Mundial met hun 'black magic'

Koepelhal gaat op wereldreis met Cata.Pirata en haar afrobeats

, Carlijn Kösters

Mundial 2015: SKIP&DIE betovert Mundial met hun 'black magic'

Koepelhal gaat op wereldreis met Cata.Pirata en haar afrobeats

Carlijn Kösters ,

De overgang naar zondag wordt verzorgd door de Zuid-Afrikaanse band SKIP&DIE. Met een setlist in zes talen en een hoop harde elektro/afro-beats de perfecte act om de hoge sferen in de koepeltent tot een verder niveau te tillen.

HET CONCERT

SKIP&DIE, Fontys Koepeltent, zaterdag 27 juni 2015

DE ACT

De band is ontstaan als project van frontvrouw Cata.Pirata en de Nederlandse Jori Collignon, bekend van onder andere C-mon & Kypski. Vleugjes reggae komen in hun tropische stijl voorbij, maar de overheersende toon wordt gezet door de harde beats. Heerlijke electro, omhuld door nummers in maarliefst zes talen. Af en toe wel erg neigend naar de medeblondine van Die Antwoord, maar met hun wereldse act en stijl toch weer een heel ander verhaal.

HET NUMMER

''Last time we were here, everyone was showing their craziest moves at this song!'', schreeuwt de blondine aan het begin van La Cumbia Dictadura. Voor herhaling vatbaar, als het aan haar en de zaal ligt. Het publiek heeft tijdens het optreden nog niet stil gestaan, maar tijdens de drops in het nummer geeft de Koepelhal zich helemaal.

HET MOMENT

Tijdens de magische beats van Maloya Magic gaat het publiek helemaal op in de ritmes. De sensuele frontvrouw geeft zich daarbij ook volledig, waardoor het gekoepelde gebouw compleet op zijn kop staat. ''Thank you for showing us some black magic''.

HET PUBLIEK

Helemaal vol zit de Koepelhal niet, maar de kwaliteit van het publiek schiet ruim boven de kwantiteit uit. Geen voet staat stil op de grond van de Spoorzone en het genot straalt af van de menigte. Iedereen is fijn met elkaar en met de muziek en hoogstwaarschijnlijk ook pittig onder invloed. 

HET OORDEEL

Een betere afsluiter kan er voor Mundial niet zijn. Lekker internationaal, perfect groentetuintjes-met-zoethoutthee-gehalte, maar vooral ook erg fijn voor de jonge cultuurliefhebber. Daarnaast werkt SKIP&DIE elke keer ideaal voor een exotisch feestje, of je nou van quinoa houdt of niet. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg