Mundial 2015: Dit is Polska, en dit is zijn kerk Mundial 2015: Dit is Polska, en dit is zijn kerk

Wit hiphopfeestje in oververhitte Koepelhal

, Joost Peters

Mundial 2015: Dit is Polska, en dit is zijn kerk

Wit hiphopfeestje in oververhitte Koepelhal

Joost Peters ,

De deur naar Lowlands werd recent bruut dichtgegooid voor Mr. Polska; het festival bestempelde hem tot 'te EDM'. Het leek de rapper vanmiddag niet te deren: die bouwde er gewoon een oergezellig feestje van in een goed gevulde Koepelhal.

HET CONCERT

Mr. Polska, Koepelhal, zaterdag 27 juni 2015. 

DE ACT

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg wilde hem niet hebben: Mr. Polska. De Nederlands-Poolse rapper – die eerder dit jaar zijn tweede album '$NOLLER' uitbracht – zou qua muziek te veel naar EDM neigen en niet passen in het toch wat alternatievere Lowlands-regime. Heeft de Lowlands-directeur een punt door Polska de toegang tot zijn festival te ontzeggen?  

HET NUMMER

“Hebben jullie zin om een potje te ravotten?” Ja hoor, dat heeft de zaal wel. Polska’s hit ‘Ravotten’ gaat er vandaag in als Gods woord in een hard bubbelende ouderling. 

HET MOMENT

“Kies iemand uit en geef elkaar een compliment!” Publieksparticipatie is Polska’s middle name. Er wordt op commando bier omhoog gegooid, mensen klimmen op elkaars nek (‘Opstapelen!’), en de zaal gaat als één man naar de grond als Polska daar om vraagt. Hét moment komt als Polska de zaal sommeert om van links naar rechts te rennen – en weer terug. Dit is Polska, en dit is zijn kerk.

HET PUBLIEK

Jong en van het vrouwelijk geslacht: boven alles is het publiek dát. Blijkbaar raken Polska’s energieke act en zijn schattige dad bod een gevoelige snaar bij de piepjonge crowd. Wat verder opvalt: wat zijn ze blank! Een wit hiphopfeestje voor wild dansende, in überkorte broekjes gestoken pubermeisjes.  

HET OORDEEL

Een zaal platspelen met minimale middelen: laat dat maar aan Polska over. Het is knap hoe de in een cool (van tientallen Rolling Stones-tongetjes voorzien) shirt gestoken rapper de goed gevulde Koepelhal in no time naar zijn hand zet. En Eric van Eerdenburg? Op zich heeft hij een punt als hij zegt dat Polska’s muzikale idioom niet direct in het Lowlands-plaatje past. Maar als hij een act zoekt die ongetwijfeld ook Lowlands op zijn kop kan zetten, dan verdient zijn premature oordeel een herziening.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg