Mundial 2015: Jungle by Night viert Afrikaans feestje Mundial 2015: Jungle by Night viert Afrikaans feestje

Koepelhal wordt op zijn kop gezet

, Tamara Scholten

Mundial 2015: Jungle by Night viert Afrikaans feestje

Koepelhal wordt op zijn kop gezet

Tamara Scholten ,

De mannen van Jungle by Night timmeren al heel wat jaren aan de weg, maar dit is pas de tweede keer dat de mannen met hun afrobeats het publiek van Mundial komt verblijden. Gelukkig krijgen ze hier ruim de tijd voor, met een mega-enthousiast publiek.

HET CONCERT

 Jungle By Night, Koepelhal, zaterdag 27 juni 2015

DE ACT

Eigenlijk hoeft deze band inmiddels niet meer geïntroduceerd te worden, Jungle By Night behoort immers inmiddels tot het meubilair van het Nederlandse festivalschap. Denk je aan afro-beats dan denk je aan Jungle by Night, maar inmiddels hebben zij ook veel andere eclectische sferen in hun muziek weten te vermengen. Een optreden van Jungle by Night staat garant voor een groot feest, en dat kunnen ze op Mundial wederom waarmaken. 

HET NUMMER

De nieuwe single 'El Miraglo' wordt halverwege de set ten gehore gebracht en stiekem is dat best een knallend potentieel hitje. De song zit goed in elkaar en heeft dat speciale sausje dat Jungle by Night steeds maar weer goed over weet te brengen. Dit zou zomaar eens een heerlijke zomerhit op de radio kunnen worden; tijdens dit festival komt het nummer tenminste prima uit de voeten.

HET MOMENT

Sowieso weet Jungle by Night de sfeer er goed in te brengen, er wordt met bier en strandballen gegooid, er wordt gezongen en gesprongen en op deze manier wordt er een mooi en bijzonder feestje gecreëerd. Het meest bijzondere is toch wel het moment dat de frontman aan het publiek vraagt of ze kunnen springen. De helft van de zaal springt inderdaad met de band mee, maar dat is volgens de frontman niet genoeg. Hij zegt 'laat die innerlijke springer in je los, stiekem zit die namelijk in ieder van ons verborgen', dit is de sleutel tot succes, want dat is het moment dat de hele zaal compleet uit zijn dak gaat en de Koepelhal haast uit zijn voegen barst. 

HET PUBLIEK

De hal is voor ongeveer driekwart gevuld, voorin wordt er wild gedanst, achterin blijft het een beetje tam. Toch hangt er een goede sfeer en het publiek neemt het enthousiasme van de band wel over. De mannen zijn immers echte entertainers en weten het publiek wel warm te krijgen en vooral warm te houden. 

HET OORDEEL

De heren van Jungle by Night zijn de afgelopen flink gegroeid en staan een stuk zelfverzekerder op het podium dan in hun beginjaren. Het zijn van onzekere, springerige jongetjes uitgegroeid tot volwassen mannen die toch nog steeds staan te springen en te dansen, maar dat past natuurlijk wel bij de muziek die ze maken. De muziek is daarbij ook een stuk volwassener gaan klinken en dat siert de muzikanten wel. Een band met veel potentie die er ieder festival weer een waar feest van weten te maken.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg