3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De ‘r’ zit weer in de maand, hetgeen natuurlijk betekent dat het immer geweldige Incubate zich in deze stad nestelt. Dit jaar viert het festival zijn tienjarige bestaan, met grote namen als Current 93, Wovenhand en Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra op het affiche, naast honderden andere intrigerende acts en projecten. Ook buiten dit zevendaagse festijn staan er echter nog een aantal fraaie concerten op de rol, die je aandacht zeker waard zijn.

THE ELIMINATI + SOLITON – 5 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Buurstad Breda is prima vertegenwoordigd deze eerste vrijdag van de maand. Terwijl in de Hall of Fame rockmachine Dirty Bastards (tezamen met het iets minder Bredase, maar niet minder rockende El Camaro) voor een handvol euro’s staat te zweten, kun je in Little Devil genieten van de thrash en death van The Eliminati en Soliton, helemaal gratis en voor niets.

DE OPENING: OLIVER’S CINEMA – 6 SEPTEMBER, PARADOX
De dag erop opent muziekpodium Paradox na de gebruikelijke zomerstop opnieuw haar deuren, met een ietwat vernieuwde zaal, die direct in stijl gevuld zal gaan worden met vernieuwende klanken. Voor de kleintjes start het feest ’s middags al bij Papa Jazz; de oudere kinderen kunnen ’s avonds hun hart ophalen bij Eric Vloeimans’ aparte trio Oliver’s Cinema.

MARBLE SOUNDS – 12 SEPTEMBER, DE NWE VORST
Heb je behoefte aan een rustige aanloop naar de Incubateweek, dan is het concert van Marble Sounds in De NWE Vorst een aanrader. Deze zuidelijke eenmansact grossiert in sfeervolle liedjes, die zich niet onmiddellijk prominent aan je opdringen, maar getuige de vele miljoenen luisterbeurten op YouTube toch wonderwel goed blijven kleven. Ga er eens rustig voor zitten.

INCUBATE PRE-PARTY – 14 SEPTEMBER, EXTASE
Voor wie zeven dagen Incubate nog niet genoeg vindt, is er dit jaar voor het eerst een echte Incubate Pre-Party, georganiseerd door de lokale helden van Jacky Checker in samenwerking met Extase. Naast voornoemde band zullen ook The Four, Daedalus Down, Taxidermist, Corduroy en Northern Lights aantreden. Entree is vrij, dus kom vooral even een kijkje nemen.

INCUBATE – 15 T/M 21 SEPTEMBER, DIVERSE LOCATIES
Een vol decennium heeft Tilburg alweer het geluk de thuishaven te zijn van één van de meest avontuurlijke festivals in de wijde omgeving. Ook dit jaar pakt Incubate weer groots uit met een programma waarin talloze muziekgenres en kunstdisciplines een plek krijgen. Geen geld voor een kaartje? Geen nood, er zijn ook vele gratis Incubate Zero optredens in het weekend.

MIKE TRAMP – 22 SEPTEMBER, EXTASE
De naam Mike Tramp doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar liefhebbers van jaren tachtig hardrock zullen White Lion ongetwijfeld nog wel herinneren. Voormalig zanger Tramp staat nu solo op de bühne, met een repertoire dat naar verluidt vooral geïnspireerd is door Deense folkies en grote liedsmeden als Dylan, Young en Springsteen. Al nieuwsgierig?

ELEPHANT STONE – 23 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
Jaren zestig psychedelica mag zich al enige tijd verheugen in een groeiende belangstelling van jonge muzikanten en luisteraars. Elephant Stone is één van de representanten van die nieuwe lichting geestverruimende bands, gezegend met een hoofdman luisterend naar de naam Rhishi Dir, die in zijn muziek dankbaar gebruik maakt van zijn Indiase wortels. Sitarfanaten opgelet.

NAIROBI GOLF KID + TAMARIN DESERT – 25 SEPTEMBER, HALL OF FAME
Nog meer psychedelische klanken, gecombineerd met dansbare ritmes en groovende rock vind je twee dagen later in Hall of Fame, waar Nairobi Golf Kid en Tamarin Desert de eer hebben de aanwezigen op hun eigenzinnige kijk op indie te trakteren. Voor die vijf euro entree hoef je het in ieder geval niet te laten, dus laat je eens door deze twee bands verrassen.

ALBUMPRESENTATIE CARTOGRAPHER – 26 SEPTEMBER, STAGE01 013
Goed, het concert van het hippe Oscar And The Wolf, dat deze laatste vrijdag van de maand in de Kleine Zaal speelt, is inmiddels uitverkocht, maar wanhoop niet: de lokale instrumentale progrockers van Cartographer staan dezelfde avond hun eerste volwaardige langspeler te presenteren in Stage01. Sfeervolle ondersteuning komt van de Belgische postrockband Motek.

MMM PRESENTS: WARRIORS OF METAL TOUR – 28 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Voor een ouderwets metalen slot van september ben je zoals altijd aan het juiste adres bij Mario’s Metal Mania. In de namiddag en avond betreden deze zondag maar liefst vijf bands uit Nederland, België, Duitsland en Engeland het podium: Killer, Vortex, Wizard, Warrant en Avenger. Maak je borst(en) dus maar nat voor een stevige portie onverwoestbare heavy metal.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg