3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand oktober

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand oktober

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Incubate is weer voorbij, maar dat betekent niet dat het er wat concerten betreft veel rustiger op wordt in oktober: de agenda’s van de meeste muziekpodia in de stad puilen deze maand werkelijk uit van de evenementen. Hieronder vind je een kleine greep uit het overweldigende aanbod, maar bekijk vooral ook even de volledige maandprogramma’s van je eigen favoriete stekjes.

TEMKO – 1 OKTOBER, PARADOX
Het programma van Paradox is deze maand bepaald indrukwekkend, zeker ook voor liefhebbers van het stevigere werk. Twee dagen voor het illustere Screaming Headless Torsos de planken onveilig gaat maken tijdens hun enige show op Nederlandse bodem, mogen de lokale helden van TEMKO hun boeiende mengsel van minimalisme, metal en jazz op het publiek beproeven. Een fraai begin.

DE EERSTE DE BESTE – 2 OKTOBER, HALL OF FAME
Over het lokale (en ‘krokante’, aldus de aankondiging bij het concert) gezelschap De Eerste De Beste kon je eerder in het jaar al op onze webstek lezen. Met hun Nederlandstalige single ‘De Rotonde’ zetten de vrolijke indiekinderen zich pardoes op de Tilburgse muziekkaart. Deze avond kun je in Hall of Fame gaan uitvinden of je er ook live soepel rondjes op kunt draaien.

THE DEVIL’S 3RD + PANOPTIKON + MISTRAL – 4 OKTOBER, LITTLE DEVIL
Rockcafé Little Devil maakt in oktober een vliegende start met onder andere de heldenbands Bullet, Darkane en Master op het programma. Voor plaatselijk vertier ben je er deze zaterdag wederom aan het juiste adres, want dan staan The Devil’s 3rd, Panoptikon en Mistral op de planken te zweten. Toegang is gratis, dus alle reden om weer eens fiks de beest uit te gaan hangen op deze Dierendag.

PETER VAN HUFFEL’S GORILLA MASK – 8 OKTOBER, PARADOX
Als we het dan toch over dieren hebben: voor het betere piep-en-knor-werk (om maar een term van fervent liefhebber Andries Knevel te gebruiken) ben je de woensdag erna van harte welkom bij Gorilla Mask in Paradox. Onder aanvoering van Peter van Huffel belooft dit drietal ons een fijne set ‘speed metal jazz’ voor te schotelen: een muzikaal hartversterkertje voor jong en oud kortom.

GENERAL MIDNIGHT + VINNIE STILETTO AND THE SUNDANCE KID – 11 OKTOBER, CUL DE SAC
Terwijl lokale heldenband Bradley’s Circus weer eens 013 aandoet, kun je deze zaterdag in Cul de Sac genieten van de intense, door de zon geblakerde klanken van General Midnight en Vinnie Stiletto And The Sundance Kid. Bij de eerste band wordt in de aankondiging gerept van donkere grunge en melodieuze woestijnrock, de tweede handelt in alternatieve country en roadhouse. Entree gratis.

OFF! – 12 OKTOBER, KLEINE ZAAL 013
Voor een stevige dosis ouderwetse punk kun je jezelf de volgende dag bij Off! in 013 vervoegen. Deze ‘supergroep’ herbergt oude leden van onder andere Black Flag en Rocket From The Crypt, en wordt deze avond gesteund door de gretige New Yorker jongelingen van Cerebral Ballzy en de Brabantse aanstormende talenten van Angstgegner. Dat belooft dus een zeer energiek avondje te worden.

POPRONDE TILBURG – 17 OKTOBER, DIVERSE LOCATIES
De derde vrijdag van oktober is het eindelijk weer Poprondetijd in onze stad. Zoals ieder jaar kun je jezelf deze avond weer op talloze plaatsen laten verrassen door de meest uiteenlopende prille acts uit andere steden. Het volledige programma van dit drukbezette evenement (inclusief geluidsfragmenten van de bands) vind je op www.popronde.nl/steden/tilburg.

REINDIER + DENBROK – 21 OKTOBER, STUDIO
Zoals gebruikelijk wordt Studio ook deze maand gedomineerd door dj’s, maar het ene geïsoleerde live-evenement dat op deze dinsdag plaatsvindt, lijkt wel meteen de moeite waard. Achter Reindier gaat een jongeman schuil die geen onderwerp schuwt in zijn liedjes, terwijl Denbrok zich oriënteert op oude en nieuwe helden als Miles Davis en Bonobo. Nu nog even een aanvangstijd vermelden.

NIGHTBIRDS #7: LECHEROUS GAZE + RICHIE DAGGER – 23 OKTOBER, HALL OF FAME
Na een succesvolle openingseditie van het seizoen in de Stadskelder tijdens Incubate, strijken de onvermoeibaar rockende Nightbirds in oktober weer neer op hun vertrouwde nest in Hall of Fame. Deze keer mogen de prettig gestoorde vrienden van Lecherous Gaze (met ex-leden van het live altijd hyperenerverende Annihilation Time) en de lokale makkers van Richie Dagger aantreden. Komen dus.

EXPOSED: FAREWELL EDITION – 24 OKTOBER, KLEINE ZAAL 013
In de Kleine Zaal van 013 tref je deze maand – naast de nodige betaalde – zowaar ook enkele gratis evenementen aan. Zo is daar op donderdag de zestiende de inmiddels traditionele Roadburn Pre-Sale Party, met vrij toegankelijke optredens van The Machine en Radar Men From The Moon. Een dikke week later neemt eXposed afscheid van 013 met een vijftal boeiende lokale kelderacts. Gaat dat zien.

KINDERGARTEN – 25 OKTOBER, ALLE ZALEN 013
Lokaal initiatief Kindergarten is inmiddels een begrip bij alle danslustige mensjes in Tilburg en wijde omstreken. Waar men in het voorjaar uit zijn dak gaat in de open lucht, staat er in het najaar steevast een clubeditie gepland. Deze laatste zaterdag van de maand is het weer zover, en kunnen alle kleine feestbeesten zich opnieuw uitleven op talloze dj’s, met de onweerstaanbare Nina Kraviz aan kop.

INCUBATED: FLUISTERZACHT – 26 OKTOBER, THEATERS TILBURG
Waar Incubated voorheen vaak met fijne herriebandjes op de proppen kwam die de volumeknop graag op elf zetten, start men deze maand met een heel nieuwe concertserie: Fluisterzacht, dat zich juist richt op de andere zijde van het geluidsspectrum. Wouter Snoei, Gwyneth Wentink en Arnout Hulskamp trappen de reeks af met een bewerking van Simeon Ten Holts klassieker ‘Canto Ostinato’.

STADSWACHT: DIE! DIE! DIE! – 29 OKTOBER, EXTASE
De samenwerking tussen 013, Extase en Incubate onder de noemer ‘Stadswacht’ heeft zijn fijne, in postpunk gedrenkte debuuteditie al even achter de rug. Deze woensdag komt men terug met het Nieuw-Zeelandse combo Die! Die! Die!, dat in de loop der jaren een stevige live-reputatie heeft opgebouwd die zijn woeste naam alle eer aandoet, plus een nog nader te bepalen voorprogramma.

VANDERBUYST – 31 OKTOBER, KLEINE ZAAL 013
Voor een spetterend einde van de maand vervoeg je jezelf het beste bij het uitstekend geoliede hardrocktrio Vanderbuyst in 013. Met het prima ontvangen ‘At The Crack Of Dawn’ heeft de band net een nieuw album onder de riem, dat men deze vrijdag vast en zeker met typerend enthousiasme aan het Tilburgse publiek zal presenteren. Deskundige ondersteuning komt van Diablo Blvd en Wolfskop.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg