3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De zomer is inmiddels echt aangebroken, wat betekent dat veel muziekpodia het rustiger aan doen. In Hall of Fame en Paradox staat deze maand zelfs niets op de rol, maar met dank aan Little Devil, Extase en natuurlijk 013 kun je toch nog in verscheidene zalen terecht – zeker als je van hardere muziek houdt. Liefhebbers van hiphop hebben in juli ook prijs met het kersverse Woo Hah! festival.

INQUISITION + IBEX ANGEL ORDER – 3 JULI, LITTLE DEVIL
Metalfanaten hebben het voor het kiezen deze donderdag. Slayer en Gojira spelen des avonds op het hoofdpodium van 013, maar als je werkelijk wil gaan voor een inktzwarte start van de maand, staan Inquisition en het debuterende Ibex Angel Order voor je klaar in Little Devil. Drums, gitaar, gekrijs: dat is het eenvoudige edoch effectieve basisrecept van deze twee compromisloze blackmetalduo's.

WE USED TO BE A PUNK BAND + VALOUR UP TWICE + SUGARSWEET – 4 JULI, EXTASE
Veel albumpresentaties tref je in juli niet aan, maar de eerste vrijdag van de maand is het dan toch zover voor rockacademieproject We Used To Be A Punk Band, dat zijn 12" vinyl aan de wereld voorstelt in Extase. Steun komt van indierockband Valour Up Twice en grooverocktrio SugarSweet, de entree bedraagt slechts twee euro... en daarvoor krijg je een download cadeau. Afkomen kortom.

WOO HAH! – 6 JULI, SPOORZONE
Waar het in juni stikte van de festivals in onze regio, gaat het er deze maand een heel stuk kalmer aan toe. Op een belangrijke uitzondering na dan: Woo Hah! kent namelijk zijn eerste editie in de Spoorzone. Toegegeven, 'naamgever' Busta Rhymes komt niet, maar met veteranen van het kaliber Method Man & Redman, aanstormende talenten als Chance The Rapper en Danny Brown plus een uitgebreid rapcontingent van eigen bodem gaat dit vast een heel memorabel hiphopfeestje worden.

DOPETHRONE + GURT + THROW ME IN THE CRATER – 8 JULI, EXTASE
Liefhebbers van doom, sludge en andere smerigheid in de lagere auditieve regionen mogen dinsdag de achtste alvast in hun agenda noteren, want dan staan Dopethrone uit Canada en het Engelse Gurt in Extase te popelen om je te verpletteren onder hun zware klanken. Lokale ondersteuning komt in de vorm van het niet minder massieve Throw Me In The Crater. Ga gezellig even een kijkje nemen.

ONLY CRIME – 11 JULI, KLEINE ZAAL 013
Sommige muziekgenres passen van nature beter bij een zomers klimaat dan andere. Bij de hiphop-acts die op Woo Hah! te zien zijn, denk je bijvoorbeeld niet zo snel aan een ijzig sneeuwlandschap. Hetzelfde kan gezegd worden van melodieuze hardcore- en punkrockbands. Geen beter seizoen dus om het Amerikaanse Only Crime in 013 te gaan zien, met het Oostenrijkse Astpai als fijne bonus.

CAGE + JAVELIN + SPLIT HEAVEN + POWERIZED – 18 JULI, LITTLE DEVIL
Halverwege de maand heeft de anonieme concertverslaafde het behoorlijk moeilijk in onze stad. Gelukkig schiet Mario's Metal Mania hem of haar vrijdag de achttiende te hulp met maar liefst vier puike powermetalbands van beide zijden van de Atlantische Oceaan. Haal die metalen en leren artikelen dus maar weer eens uit het dressoir, en spoed je naar de achterzaal van Little Devil.

FRANK BOEIJEN – 22 JULI, REESHOFPARK
Is er behalve gerap en geraas eigenlijk nog iets anders te doen op concertgebied in de hooimaand? Jawel, dat is er, want de vroegere Muzenconcerten, die inmiddels Palm Parkies heten, bestaan nog steeds, ergens in de westelijke uithoek van de stad. Vanaf acht juli kun je zeven dinsdagavonden terecht in het Reeshofpark: vaak voor coveracts, maar deze dag tref je er zowaar Frank Boeijen aan.

HIGH ON FIRE + CONAN – 24 JULI, KLEINE ZAAL 013
Beide bovenstaande namen klinken de trouwe Roadburnganger natuurlijk bepaald niet onbekend in de oren. High On Fire en Conan behoren dan ook tot de absolute top van het sludgegenre, iets wat de twee bands vandaag in de relatief intieme context van de Kleine Zaal ongetwijfeld wederom gaan demonstreren. Maak je borst derhalve maar nat voor een zeer weldadig muzikaal modderbad.

KING DIAMOND – 30 JULI, JUPILER ZAAL 013
Falsettospecialist King Diamond maakte verleden jaar al grote indruk met zijn theatrale show op het hoofdpodium van 013. Deze zomer keert de doorgewinterde metaalvreter terug voor een handvol Europese performances, waarbij hij de grootste popzaal van Tilburg nogmaals aandoet. Setlist en aankleding zijn anders dan de vorige keer, dus alle reden om opnieuw een kijkje te gaan nemen.

POSSESSED – 30 JULI, LITTLE DEVIL
Het regent metalen legendes deze laatste woensdag van de maand, want terwijl de Deen zijn occulte kunsten vertoont in 013, maakt in Little Devil Possessed zich op om de planken te bestijgen. Weinig bands kunnen geloofwaardiger claimen aan de wieg van de death metal te staan dan deze. Heb je een passie voor het genre, dan ben je er vanavond bij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg