Met nieuw initiatief Stadswacht is Tilburg weer een interessant muziekevenement rijker Met nieuw initiatief Stadswacht is Tilburg weer een interessant muziekevenement rijker

Poppodium 013, café Extase en Incubate slaan de handen ineen; eens in de drie maanden zullen we verrast worden met een avond vol livemuziek.

, Elke Rietveld

Met nieuw initiatief Stadswacht is Tilburg weer een interessant muziekevenement rijker

Poppodium 013, café Extase en Incubate slaan de handen ineen; eens in de drie maanden zullen we verrast worden met een avond vol livemuziek.

Elke Rietveld ,

Voor het nieuwe initiatief 'Stadswacht' hebben poppodium 013, café Extase en Incubate de handen ineen geslagen; zij zullen gezamenlijk eens in de drie maanden een avond vol livemuziek presenteren. Tijdens dit nieuwe evenement zullen bands centraal staan waarvan de organisatoren vinden dat ze een aanwinst zijn voor de stad. Door middel van dit initiatief willen ze een podium bieden aan bands die "te klein zijn voor de reguliere programmering, maar te groot voor de huiskamer", aldus Vincent Koreman, artistiek leider van Incubate. De eerste editie van deze gloednieuwe concertserie zal plaatsvinden op 10 augustus, in café Extase.

Voor deze eerste editie hebben de organisatoren het uit Detroit afkomstige viertal Protomartyr naar Tilburg gehaald. Een band die, sinds de release van hun meest recente album Under Color Of Official Right, furore heeft gemaakt in de muziekwereld en door verschillende invloedrijke muziekmagazines als NME en Pitchfork wordt geprezen om onder andere hun hele vuige gitaarwerk.
 
Naast Protomartyr zal die avond ook het Tilburgse Betonfraktion te bewonderen zijn in café Extase. Deze formatie van gitarist, drummer en poëet experimenteert met noiserock en combineert structuur met improvisatie, wat op het podium zorgt voor een overweldigende liveshow.
 
Loop je al warm voor deze nu al geweldige avond? Mooi. De voorverkoop voor Stadswacht is reeds gestart, dus wees er snel bij. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Boxoffice van 013 en via Ticketmaster.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg