Contract en ex-Pink Floyd manager voor Caïro Liberation Front Contract en ex-Pink Floyd manager voor Caïro Liberation Front

’Nieuwe stap met veel mogelijkheden’

, Pieter Heijboer

Contract en ex-Pink Floyd manager voor Caïro Liberation Front

’Nieuwe stap met veel mogelijkheden’

Pieter Heijboer ,

De drie heren van Caïro Liberation Front uit Tilburg zijn druk bezet om electro-cha3bi wereldwijd aan de man te brengen. Ze speelden de afgelopen maanden zestien shows in zes verschillende landen en hebben hun grootste optreden ooit gepland op Dour. Nog meer redenen om zich gelukkig te prijzen zijn een contract bij het Engelse label Earth Agency en een samenwerkingsverband met oud-Pink Floyd-manager Peter Jenner.

,,Dit is supergoed voor onze ontwikkeling”, zegt Joep Schmitz. De MC van het dj-trio is enthousiast over de nieuwe aanwinst. ,,Rebbeca Prochnik van Earth Agency werkte eerste bij Elastic Artists. Een ander groot boekingskantoor. Zij heeft Omar Souleyman gepusht om op dance-festivals te spelen. Ik luister ook naar andere muziek als bijvoorbeeld The Black Lips. Het is heel vet dat je bij hetzelfde label zit als zo’n band. Dit is een nieuwe stap met veel mogelijkheden.”
 
DJ Yannick Verhoeven is minstens zo uitgelaten. ,,Enkele weken geleden konden we op gesprek komen in Londen. We hebben daar face-to-face contact gehad met Rebecca. Dat was heel tof. Ze was, zoals je vaak juist wel ziet, niet per se benieuwd naar wat we al bereikt hadden, maar meer naar onze nieuwe mixtapes. Die hebben we dan ook laten horen. Ze was oprecht geïnteresseerd. Ze merkte op dat de energie die bij onze muziek hoort goed bij punk past.”
 
Buitenland
Het drietal gaat zoveel mogelijk over de grens optreden. Daar ligt volgens hen de uitdaging. ,,Het buitenland is voor ons interessant”, zegt Verhoeven. ,,We hebben ook niet zo lang geleden een Franse boeker voor in Frankrijk. Dat is een lastige markt vooral omdat die zo groot is. Hij weet hoe je goed strategisch kan je shows moet inplannen en zo de meeste mensen kan bereiken.”
 
Schmitz: ,,We hebben in Nederland al veel aandacht gehad en daar zijn we natuurlijk ook wel blij mee. Maar, wij doen iets unieks en zo creëer je veel kansen. Stel we zouden in Nederland blijven dan speel je jezelf kapot en dat wil je niet.”
 
Geen stoffige oude man
Peter Jenner was manager van het legendarische Pink Floyd tot aan het vertrek van Syd Barret. Jenner geloofde dat Barret een zeer belangrijk deel van het geluid van de band bepaalde. Daarom besloot hij na Barret’s vertrek het bijltje er ook bij neer te leggen. ,,Wij ontmoetten hem op een festival in Portugal waar wij een optreden hadden en hij sprak in en panel. We raakten in gesprek en hij wilde wel bij ons optreden komen kijken. Hij vond de muziek tof”, vertelt Schmitz. ,,We stelden hem wat vragen waarna hij ons voor op de koffie uitnodigde. Nu gaan we op structurele basis met hem werken.”
 
,,Hij is ongeveer zeventig en toen we op bezoek gingen waren zijn kleinkinderen er bijvoorbeeld ook”, zegt Verhoeven lachend. ,,Daar merk je overigens niet veel van. Hij houdt niet vast aan het oude systeem en ziet meer mogelijkheden dan problemen.”
 
,,Hij is geen stoffige man, maar up-to-date”, voegt Schmitz toe. ,,Hij heeft goede ideeën over hoe je muziek moet consumeren, zoals streamen. Vanaf nu gaan we om de maand bij hem op bezoek in Londen. Hij is meer adviseur dan manager. We bespreken onze strategie met hem en kregen daar feedback op om tot het beste resultaat te komen.”
 
Caïro Liberation Front hebben aanstaande zondag op het Dour Festival hun grootste optreden ooit gepland staan. Verhoeven: ,,We staan dan in een tent waar meer dan 5000 man in past. We hebben onze show erop aangepast en nemen nog zo’n twaalf andere mensen mee voor op het podium. Het wordt heel vet!” 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg