3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

Redactie 3voor12 Tilburg ,

De zomer is in volle gang, maar toch zijn er ook in de oogstmaand nog aardig wat redenen om je in de kleffe achterzalen van rockcafés Little Devil en Extase en de Kleine Zaal van 013 te wagen. Dankzij de Palm Parkies in de Reeshof en een stijlvol gezamenlijk initiatief van Paradox, Mundial en Natuurtheater Oisterwijk valt er deze maand bovendien ook buiten volop van muziek te genieten.

JAYA THE CAT + APPENDIX – 2 AUGUSTUS, EXTASE
Begin je maand op een feestelijke noot met Jaya The Cat en Appendix in Extase. Eerstgenoemde band werd opgericht aan de oostkust van de Verenigde Staten, maar is inmiddels alweer sinds jaar en dag hier te lande gevestigd. Wat gebleven is, is de energieke mix van Jamaicaanse geluiden en punk, ditmaal aangevuld met de enthousiaste punkrock van het West-Brabantse voorprogramma.

DREADLESS – 5 AUGUSTUS, REESHOFPARK
Wil je die reggaevibe vervolgens nog even vasthouden, dan kun je jezelf de dinsdag erna vervoegen bij Dreadless in het Reeshofpark. De webstek van Palm Parkies belooft ons percussie, blazers en vooral veel positieve energie: daar zeg je natuurlijk geen nee tegen, te meer gezien de uitstekende internationale staat van dienst van dit ensemble en de entree, die helemaal gratis is.

SIX FEET UNDER + THE MONOLITH DEATHCULT + FAAL – 6 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Liefhebbers van brute death metal hebben in augustus bepaald niet te klagen. De elfde strijkt het machtige Malevolent Creation neer in Little Devil, maar vijf dagen eerder is het al prijs met Six Feet Under in 013. Tijd voor een avondje meeslepend midtempo gehak dus, in stijl voorafgegaan door het atmosferische The Monolith Deathcult en onze lokale elegische doomhelden van Faal.

TOXIK + RAZEND – 7 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Little Devil heeft deze maand sowieso weer een indrukwekkend programma samengesteld, waarbij Mario's Metal Mania natuurlijk niet kan ontbreken. In dat kader staat vandaag bijvoorbeeld het ouderwetse Amerikaanse thrashensemble Toxik op de rol, met ondersteuning van de plaatselijke thrashveteranen van Razend. Dat belooft wederom een amusant avondje hoofdknikken te worden.

PROTOMARTYR + BETONFRAKTION – 10 AUGUSTUS, EXTASE
Augustus is van oudsher niet wat je noemt een hoogtijmaand op concertgebied (althans, niet wat losse optredens betreft, want festivals zijn er vanzelfsprekend genoeg), maar toch treffen we er dit jaar zowaar de lancering van een nieuw initiatief aan: Stadswacht, een concertserie van Incubate, Extase en 013. Met Protomartyr en Betonfraktion op het affiche zit de openingseditie alvast geramd.

TRIO REIJSEGER FRAANJE SYLLA – 16 AUGUSTUS, NATUURTHEATER OISTERWIJK
Over nieuwe initiatieven gesproken: ook Paradox, Mundial en Natuurtheater Oisterwijk gaan een samenwerking aan en presenteren deze maand twee concerten. Kinan Azmeh's CityBand plus Eric Vloeimans betreden later in de maand het sfeervolle theater; het spits wordt echter afgebeten door het wervelende trio van Reijseger, Fraanje en Sylla. Ga je niet naar Lowlands? Doe eens heel gek.

THE DODOS – 19 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Voor indiefanaten is het een beetje zoeken naar concerten deze maand (iets wat in Tilburg trouwens sowieso meer aan de orde is dan in zegge Utrecht, Amsterdam of Nijmegen, waar deze subcultuur beter gerepresenteerd is), maar deze derde dinsdag van de maand kun je in ieder geval terecht bij The Dodos in 013... en dat is dan wel meteen de enige show die men deze tour in Nederland geeft.

EVERGREEN TERRACE + STRANGERS AMONG BEARS – 24 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Genoeg oude death, thrash en zelfs bluesrock in Little Devil deze maand, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor frissere klanken. Zo kun je de vrijdag hiervoor gratis kennismaken met een aantal jonge bands van de Eindhovense Metal Factory, terwijl deze zondag in het teken staat van de moderne metalcore van Evergreen Terrace en het debuterende Strangers Among Bears. Gaat dat zien.

NOCTUM + DEAD LORD – 28 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Houd je toch meer van occulte jaren zeventig rock, dan kun je vier dagen later op dezelfde plek een kijkje gaan nemen bij Noctum en Dead Lord. Beide bands komen uit Zweden en steken hun liefde voor de grote klassieke voorbeelden van ruwweg veertig jaar geleden niet onder stoelen of banken. Als je wil weten waar het metaal vandaan komt (of je gewoon wil wentelen in vertrouwde klanken).

DIYET – 30 AUGUSTUS, EXTASE
Lieden met een passie voor black metal doen er verstandig aan zich vandaag (alweer) naar Little Devil te verplaatsen om aldaar Laster en Terzij De Horde te aanschouwen. Iets heel anders tref je dezelfde avond in Extase aan: een zangeres en liedschrijfster genaamd Diyet. Hoewel, heel anders... naar verluidt klinkt de lange en barre Canadese winter in haar muziek door. Aan jou de keus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg