Zweten bij Zebrahead Zweten bij Zebrahead

De Kleine Zaal van 013 krijgt een punkshow zoals het hoort.

, Elke Rietveld

Zweten bij Zebrahead

De Kleine Zaal van 013 krijgt een punkshow zoals het hoort.

Elke Rietveld ,

Bijna 20 jaar geleden is Zebrahead opgericht door vier kerels; allemaal fan van dezelfde muziek, maar ook allemaal niet echt onder de indruk van de skapunk bands van dat moment. 'Dat kunnen wij beter', dachten ze. Dus besloot de band zich in het skapunk circuit te gaan begeven, maar dan wel met een geheel eigen Zebraheadsausje eroverheen. Wat rap hier en een hiphopelementje daar en wat volgde: een tour met Green Day in het voorprogramma, verschillende optredens samen met bands als Less Than Jake en Reel Big Fish en ze maakten de soundtrack voor de destijds nieuwe Sonic the Hedgehog game.

De avond begint met de veelbelovende Eindhovense band, Call it off; een band die je met hun aanstekelijke poppunk weer meteen 16 laat voelen. Helaas staan ze maar een half uurtje op de planken van de Kleine Zaal van 013 deze avond, maar houd deze band goed in de gaten, want deze band is het beluisteren zeker waard. 

Ongeveer een uur later is het de beurt aan de hoofdact van de avond: Zebrahead. Net als bij Call It Off is de zaal afgeladen vol, maar zelfs als je helemaal achteraan of op het balkon staat is het één groot feest! De in 1996 in California opgerichte band heeft Tilburg laten weten dat ze aanwezig waren. En goed ook! Ze hebben er zin en dat is heel duidelijk te merken. Van begin tot eind trakteert Zebrahead het publiek op een grote, fijne, voor sommigen nostalgische, bak herrie. Het bier vloeit rijkelijk, de crowdsurfers vliegen in het rond, de vuisten gaan geregeld de lucht in, er is een moshpit en er wordt door iedere bezoeker uit volle borst meegezongen. Kortom: het punkplaatje is compleet.

Het is leuk om te zien dat er mensen van veel verschillende leeftijden op dit optreden zijn afgekomen; van tieners tot dertigers, ze zijn er allemaal en genieten allemaal even hard van het optreden. De leeftijdsverschillen zijn te verklaren; Zebrahead bestaat natuurlijk ook al bijna 20 jaar. Dat maakt het extra indrukwekkend om te zien dat de band met dezelfde energie op het podium staat als 20 jaar geleden. Er zijn in de loop der jaren bandleden weggegaan en bijgekomen, maar dit heeft niets afgedaan aan de dynamiek van de band en de chemie tussen de bandleden. 

Zebrahead geeft punkshows zoals ze bedoeld zijn: met harde muziek, een zweterig, crowdsurfend, met vuisten zwaaiend publiek en veel bier. Kortom: Als je van punk houdt, is Zebrahead een van de bands die je zeker een keer gezien moet hebben. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg