Eerste namen Popronde Tilburg bekend Eerste namen Popronde Tilburg bekend

Rondreizend festival licht alvast een tipje van de sluier op

, Pieter Heijboer

Eerste namen Popronde Tilburg bekend

Rondreizend festival licht alvast een tipje van de sluier op

Pieter Heijboer ,

Het door Nederland rondreizende festival Popronde doet op 17 oktober Tilburg aan. Op die woensdag treden ongeveer 35 acts op in de stad, verspreid over verschillende locaties als 013, Studio en Little Devil. De line-up is niet gebonden aan genres en bestaat uit opkomende Nederlandse bands die daarmee de mogelijkheid krijgen om buiten hun regio op te treden. Het evenement is gratis toegankelijk. En de eerste namen zijn bekend en 3voor12/Tilburg licht er een paar uit.

Next of Kin

Ze presenteren zich als een ’eclectic collective’. Deze hip-hop/soul-groep bestaat uit vier heren, waarvan er twee bij Anouk en Kyteman gespeeld hebben. Naar eigen zeggen zijn ze met hun debuut Fields of Meggo uit hun comfortzone gestapt. Next of Kin staat in Polly Maggoo op de Korte Heuvel.  

Eveline Vroonland

Haar naam doet een singer/songwriter act vermoeden. Eveline Vroonland is inderdaad alleen, maar schrijft haar muziek niet met piano of gitaar. Ze verweeft onder andere loops bestaande uit simpele voetstampen op de vloer tot achtergrondkoortjes ineen tot één geheel. Ze werd door 3FM al benoemd tot Serious Talent en ze speelde bij DWDD. In Tilburg staat ze op de planken in Cul de Sac.  

Rondé

Afkomstig van de Herman Brood Academie zou dit volgens Cortonville.com zo maar eens een nieuwe succesvolle band kunnen worden die in de voetsporen treedt van onder andere Mister and Missisipi en John Coffey. Indiepop gebracht door een band met de gemiddelde leeftijd van twintig jaar. Podium is De Living aan de Oude Markt.  

CUT_

Het Amsterdamse - als Cut Underscore uit te spreken - duo is naar eigen zeggen het antwoord op de Engelse Trip-hop en Dub. De producer en zangeres hebben improvisatie hoog in het vaandel staan. Dankzij de combinatie met interactieve visuals wordt bij hun shows een totaalplaatje aangeboden. CUT_ treedt op in Cul de Sac. 
 

Robbing Banks

Als enig lid van Robbing Banks bespeelt Robin de drums en gitaar tegelijk. Daarbij laat hij zijn eigen strot niet achterwege. De Utrechtenaar was al verschillende keren met zijn bijzondere act te gast bij radio 3FM. De zeventiende van oktober mag hij zijn kunsten vertonen in 013.  

Maask

Met beatboxen, een loopsysteem en een knutselende stem voorziet Maask zijn publiek van entertainment. Daarbij gaat hij geen genre uit de weg en is hij er niet vies van om de draak te steken met muzikale clichés. De Leeuwardenaar hecht veel waarde aan contact met toehoorders en schroomt dan ook niet om die zelf op te zoeken. Maask fungeert als act tijdens de afterparty van het festival in café Extase. 
 

Het programma tot nu toe:

013 is 3voor12 Hollandse nieuwe podium:
Ode to the quiet
capcap... cap
Robbing banks
 
Cul de Sac is Oor Talents podium:
Eveline Vroonland
CUT_
Project Bongo
 
Café Extase:
PAUW
CHARRLES
Maask
 
Hall of fame:
FAKE O'S
GRTMLEN
A Million Squeeks Will Do You No Harm
 
Studio:
XOXO
Head first
 
Little Devil:
The 101's
Call it off
 
Cafe Babbus:
Ape not mice
 
Polly:
Next of kin
 
De Living:
Rondé
 
Gaat dat zien!

  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg