3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand maart

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand maart

Redactie 3voor12 Tilburg ,

‘Maart roert zijn staart.’ Dat spreekwoord lijkt ook wel van toepassing op het concertaanbod deze maand, want vooral aan het einde is er keus te over op alle grote en kleine podia die deze stad rijk is. Je hoeft je in de paastijd dus zeker niet te vervelen, maar ook daarvoor staan er meer dan genoeg bijzondere optredens op stapel.

TARANTINO + THIS ROUTINE IS HELL + CORNERED + NIHILATÖR – 1 MAART, LITTLE DEVIL
Voor een knallende start van de maand kun je jezelf deze vrijdag vervoegen in Little Devil, waar de jongens van Tarantino, die net een nieuwe EP op de wereld hebben losgelaten, je de oren zullen wassen met hun enerverende hardcore. Of dat nog niet genoeg is, nemen ze ook This Routine Is Hell, het Friese Cornered en de Duitse smeerpoetsen van Nihilatör mee.

JAYA THE CAT – 2 MAART, KLEINE ZAAL 013
Meer ingetogen vrienden kunnen zich de dag erna vervoegen bij The Horse Company en Tenement Kids in Stage01, maar als je liever gaat voor een volgend bruisend feestje, kun je beter naar Jaya The Cat in de zaal ernaast. Deze in Amsterdam neergestreken Amerikanen hebben wat dat betreft een reputatie en zullen vast weer zorgen voor zomerse temperaturen.

SERVANTUM + DYSTOPIA + LYSOGENIC CYCLE – 5 MAART, EXTASE
Voor donkerder vermaak ben je als altijd de eerste dinsdag van de maand welkom in Extase, waar Kaat van Doremalen je onder de noemer Kaat’s Khaos verschillende metalbands voorschotelt. Ditmaal is het de beurt aan Servantum, Dystopia en Lysogenic Cycle om de plaatselijke geluidsinstallatie te misbruiken. Zorg dat je erbij bent.

THE URBAN VOODOO MACHINE – 8 MAART, STAGE01 013
Men schijnt soms met maar liefst vijftien man op de planken te staan. Hoe dat gaat passen op het Stage01 podium is op dit moment een open vraag, maar buiten kijf staat in ieder geval dat The Urban Voodoo Machine uit Londen vandaag in Tilburg te zien zal zijn en voor spetterend theater gaat zorgen. Meer dan voldoende reden om langs te komen dus.

THOUGHT FORMS – 9 MAART, NS16
Het Britse Thought Forms was al eens te zien op Incubate, maar als je de groep toen in alle consternatie gemist hebt, is nu je kans om dit geestverruimende en naar de schoenen starende combo alsnog live aan het werk te zien. Gratis en voor niets nog wel, op een locatie waar de drank goedkoop is en er ook zomaar wat mooie foto’s tentoongesteld worden. Prachtig toch?

CARL PALMER BAND: A NIGHT OF ELP – 12 MAART, LITTLE DEVIL
Grindfanaten kunnen de dag hierna op dezelfde plek terecht bij Afgrund en Mumakil, maar vanavond is het tijd voor een trip naar het symfonische tijdperk. Strikte Little Devil eerder al legendarische rocknamen als Iron Butterfly en L.A. Guns, nu kan men ELP aan de lijst toevoegen: althans, in de versie van drummer Carl Palmer en band. Dat wordt gedenkwaardig.

DE KIFT – 14 MAART, DE NWE VORST
Nog zo’n gedenkwaardig moment kun je twee dagen later in De NWE Vorst meemaken, waar het theatrale punkgezelschap De Kift zijn vijfentwintigjarig bestaan viert. Al een kwart eeuw flarden Lucebert, Beckett, Gogol en Charms gemengd met weemoedige, maar levenskrachtige blaasmuziek, dat vraagt inderdaad om een feestje – te beginnen met ‘Vlaskoorts’ en ‘Koper’.

INCUBATED – 21 MAART, HALL OF FAME
Het rondtrekkende maandelijkse feestje Incubated landt deze keer in Hall of Fame. Een toepasselijke keuze, want vandaag staat alternatieve hardcore op het programma: drie aanstormende bands (Bastions, Battle For Paris en Screw Houston Start Screaming!) voor evenzoveel euro’s – het is te geef. Voor meer herrie kun je de volgende dag nog terugkomen.

FLAT EARTH SOCIETY – 23 MAART, PARADOX
Voor het ondefinieerbare Belgische ensemble Flat Earth Society is 13 een geluksgetal: dertien jaar bestaat dit zooitje ongeregeld, een dertiende album brengt men dit jaar uit. Daarop staan (natuurlijk) dertien stukken en dat geeft aanleiding tot (je raadt het al) dertien concerten. Dat 013 niet op die lijst mag ontbreken, spreekt voor zich, dus kun je FES gaan zien in Paradox.

NAS – 25 MAART, DOMMELSCH ZAAL 013
Rap- en reggaeliefhebbers kunnen deze maand hun hart ophalen in 013 – niet in de laatste plaats bij oostkustlegende NAS, die sinds het geweldige Illmatic niet meer weg te denken is uit de hiphopscene. Onlangs werkte hij nog samen met ‘zoon van…’ Damian Marley, nu is hij terug met ‘Life Is Good’. Hoe goed, dat kun je vandaag zien als je nog wat centjes overhebt.

SVARTIDAUÐI + VERBUM VERUS – 29 MAART, KLEINE ZAAL 013
De avond van Goede Vrijdag belooft een interessant beeld te gaan opleveren in en rond 013. Terwijl de grote zaal gevuld is met in het wit geklede Jesus Christ Superstar meezingers, staat de kleine in het teken van het zwart met de IJslandse black metal band Svartidauði, gesteund door de lokale collega’s van Verbum Verus, Botulistum en Funeral Goat. Een boeiende mix.

SCARLET STORIES + CARTOGRAPHER – 30 MAART, LITTLE DEVIL
Slaat de verveling toe in het paasweekeinde, ga dan gerust eens een kijkje nemen in Little Devil. Zondag kun je ’s avonds naar een klein Headbangers Fest, de dag ervoor ben je al welkom bij de plaatselijke avontuurlijke rockers van Scarlet Stories en Cartographer. Entree van laatstgenoemd evenement is gratis, dus alle reden om eens even binnen te vallen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg