Lokale helden brengen Extase niet in extase Lokale helden brengen Extase niet in extase

Rock At Extase IV geen succes

, Jessy de Cooker & Anne de Leeuw

Lokale helden brengen Extase niet in extase

Rock At Extase IV geen succes

Jessy de Cooker & Anne de Leeuw ,

De vierde editie van Rock At Extase, in Café Extase, bleek geen succes. Weinig publiek en matige optredens zorgen voor een dodelijke cocktail, waardoor Rock At Extase niet werd wat het in potentie kan zijn.

Yassine
Wanneer Yassine, zanger van de band Sense, hoort te beginnen, zijn de 3voor12-verslaggevers – buiten de soundcheckende band – de enige aanwezigen. Café Extase is echt extreem leeg. Tilburg is duidelijk niet in extase. Er is gewoon helemaal niemand. Toch wordt het tijdens  Yassine’s set iets drukker. Het is opvallend dat het merendeel van de aanwezigen man is want Yassine’s muziek is absoluut niet voor een mannelijk publiek. Hij speelt solo nummers van zijn eigen band alsook covers. De breekbare muziek die de man speelt, krijgt het in iets grotere getale toegestroomde publiek – er zijn nu 25 aanwezigen – stil. Het is zonde dat er weinig publiek is voor Yassine, want hij verdient beter. Al begint hij wel te vervelen na een paar nummers.

Fighting Churchill
Fighting Churchill maakt het publiek na de ietwat saaie show van Yassine goed wakker met lekkere rockmuziek. De band heeft Extase bijna gevuld, toch lijkt er weinig belangstelling van het publiek voor de band te zijn. De onverstaanbaarheid van de zanger draagt daarin bij. Zijn gebrekkige articulatie maakt hem niet te verstaan waardoor het publiek afhaakt en meer met elkaar bezig is dan met de band. Toch is het helemaal niet slecht wat Fighting Churchill brengt. Het speelt het soort rock waar je elke avond naar zou kunnen luisteren. De stevige drums en meerstemmige zang hadden een beter publiek verdiend, want Extase kletst zo hard dat de muziek overstemd wordt.

Shoulders Of Giants
Shoulders Of Giants maakt de hardste muziek van de avond. Niet moeilijk voor een avond waarbij de openingsact een akoestische is. De band van de Rockacademie speelt een mix van progressieve en underground rock. Het tekstloze openingsnummer wordt aanstekelijk gebracht en het eerste applaus van de avond is een feit. Niet alles loopt, maar de muziek van Shoulders Of Giants is een afsluiter waard, want over het algemeen geeft de band het meest bevredigende gevoel van alle bands op deze avond. Dit komt doordat de muziek die de heren maken met net iets meer overtuiging gebracht wordt dan de andere acts op Rock At Extase.

Rock at Extase IV bood met drie acts een vrij breed scala aan muzikale genres. Van de akoestische set van Yassine tot de progrock van Shoulders Of Giants; Tilburg liep er jammer genoeg niet warm voor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg