3voor12 Tilburg Tipt! 3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

, Redactie 3voor12 Tilburg

3voor12 Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand augustus

Redactie 3voor12 Tilburg ,

Augustus mag dan starten met temperaturen die niet erg uitnodigen tot concertbezoek, met een reeks klinkende harde namen in 013, Little Devil en Extase is er deze maand toch ampel grond om je van de al dan niet kleverige bank af te scheuren. Daarnaast duiken er in onverwachte hoeken en gaten ook best wat boeiende lokale bandjes op. Geen reden om je als thuisblijver of terugkomer te vervelen kortom.

KING DIAMOND – 6 AUGUSTUS, JUPILER ZAAL 013
Heb je naast kaartjes voor Monster Magnet gegrepen? Niet getreurd, voor een minstens even klassieke opening van de maand kun je jezelf drie dagen later voor het hoofdpodium van 013 vervoegen, dat naar verluidt voor de gelegenheid nog uitgebreid is ook. De levende metallegende met de vreemde kopstem houdt zoals bekend van het grote theatrale gebaar, en dit optreden belooft geen uitzondering te worden.

GIGATRON2000 + SANDZ + JOOST P – 9 AUGUSTUS, KAFFEE LAMBIEK
Het vrolijk genaamde Kaffee Lambiek (een uitspanning gelegen aan het Wilhelminapark) verschijnt niet vaak in deze lijst, maar deze vrijdag heb je een uitstekend excuus om hier eens een kijkje te nemen. Plaatselijke stonermachine Gigatron2000 speelt dan namelijk, maar dat is nog niet alles: voorafgegaan door singer/songwriter Joost P maken de grooverockers van Sandz er hun livedebuut. Gaat dat zien.

DECREPIT BIRTH + JUNGLE ROT + GRANDEXIT + SERVANTUM – 11 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Hoewel men door transportproblemen te laat op het podium verscheen, maakte Decrepit Birth dit jaar een onuitwisbare indruk op Neurotic Deathfest. Heb je dat toen gemist, dan kun je nu op herkansing in Little Devil. Aangevuld met de lompe death metal van Jungle Rot, het progressieve werk van Grandexit en het moderne geweld van rijzende ster Servantum moet dit wel een memorabele avond gaan worden.

THE ADOLESCENTS + TARANTINO – 13 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Twee dagen later staat hetzelfde rockcafé in het teken van een heel ander genre met The Adolescents. Deze Californische hardcore/punk band timmert al meer dan drie decennia aan de weg, maar blijkt het rammelen nog steeds niet moe. Steun komt van de jonge Brabantse geestverwanten van Tarantino, die met hun 'new wave of old school hardcore' al menig partijtje hebben mogen verlevendigen.

YEAR OF THE GOAT – 16 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Hoe divers het (overigens zeer uitgebreide) Little Devil programma deze maand is, wordt tenslotte nog maar eens gedemonstreerd door dit optreden van Year Of The Goat, een combo dat uit de rijke occulte hardrockerfenis van de jaren zestig en zeventig put. Uitermate geschikt voer voor Roadburnfanaten dus (die de Zweden trouwens ook al aan het werk hebben kunnen zien op dat immer geweldige festival).

WU-TANG CLAN – 20 AUGUSTUS, JUPILER ZAAL 013
Terwijl de liefhebber van punk vandaag nogmaals in Little Devil terecht kan bij U.K. Subs (of eerder en later deze maand in 013 bij NOFX en Bad Religion), is het in 013 eindelijk weer eens feest voor alle hiphoppers. Wu-Tang Clan komt deze dolle dinsdag namelijk in voltallige achtkoppige bezetting naar het zuiden van ons kikkerlandje. Als dat geen rapvuurwerk gaat opleveren, weten we het ook niet meer.

NICK OLIVERI: DEATH ACOUSTIC – 23 AUGUSTUS, EXTASE
Snarenplukker Nick Oliveri dankt zijn beroemdheid vooral aan zijn functie van bassist bij de stijlbepalende stonerbands Kyuss en Queens Of The Stone Age, maar is daarnaast ook op talloze andere manieren muzikaal actief. Vanavond verzorgt hij een akoestische set in Extase (wat hij eerder al eens met succes in Little Devil deed). Deze ronde is hij verder niet in Nederland te zien, dus grijp je kans.

ROCKACADEMIE DANCE & JAM NIGHT – 28 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Ben je ook zo benieuwd wat de verse lading studenten aan de rockacademie te bieden heeft? Vandaag wordt je alvast een voorproefje geboden van wat er het komende jaar allemaal op stapel staat middels een avond gevuld met dansen en jammen. Wie weet is de temperatuur inmiddels zodanig geluwd dat je zelf ook met veel plezier de voetjes van de vloer tilt.

VOGELFREY + DRUANTIA – 30 AUGUSTUS, HALL OF FAME
Genoeg te kiezen deze vrijdag: in 013 staan twee bijzondere singer/songwriters voor je klaar, terwijl het plaatselijke Wolstad Verbond je in Extase trakteert op verschillende hardcore bands uit de Oekraïne. Wil je echter weten hoe Hall of Fame de zomerstop heeft overleefd en ben je niet vies van wat heidens kabaal, dan kun je jezelf vandaag fijn vervoegen bij het Duitse Vogelfrey en ons eigen Druantia.

NO SLEEP DJ BASH – 31 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL & STAGE01 013
De afgelopen jaren werd dit evenement tezamen met de gelijknamige bandpresentatie gepland, maar deze keer treffen we de No Sleep DJ Bash verrassend genoeg aan als zelfstandig feestje. Een tikje eigenaardig, maar met een drukbezet programma waarin we onder andere De Cultuurbarbaren, Nespa en Beat Tha Cavaleras aantreffen wordt het ook dit jaar vast weer dolle pret.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg