Tim Akkerman geeft Tilburgs talent de kans

“Tilburg is een erg fanatieke muziekstad”

Freek Verhulst ,

Voormalig Di-Rect-frontman Tim Akkerman tourt tegenwoordig solo door de Nederlandse clubs. Voor zijn voorprogramma kiest hij ervoor in elke stad lokaal en onbekend talent de kans te bieden. 20 april doet de singer/songwriter 013 aan.

Onderaan de ladder
“Ik ervaar nu zelf weer hoe het is om onderaan de ladder te beginnen. Met Di-Rect stonden we destijds in het voorprogramma van Kane en dat heeft ons veel bekendheid opgeleverd. Het leek me gaaf nu eens zelf de aanstichter te zijn, nu ik in de luxepositie zit om talent in het licht te zetten”, licht Akkerman de keuze voor onbekend talent toe. “Normaal heb je voor een tour één vast voorprogramma. Maar wij dachten: ‘laten we het dan ook meteen helemaal lokaal aanpakken, want er is zoveel talent in Nederland.’”

Eisen
Het voorprogramma voor zijn shows moet wel aan een aantal eisen voldoen. “Ik wil de muzikale aansluiting met mezelf wel zo soepel mogelijk houden. Ik krijg heel veel aanmeldingen binnen en dat varieert van metal tot zelfs iemand die hiphop maakt, maar ik wil het zo klein mogelijk houden. Dus twee of drie personen – ook omdat het podium niet zo groot is – en in lijn met wat ikzelf doe, in de singer/songwriter-hoek dus.”

Fanatiek
De Tilburgse inzendingen kunnen Akkerman tot nog toe in ieder geval bekoren. “Ik krijg echt heel veel goede dingen uit Tilburg binnen, ik verbaas me echt over hoe hoog het niveau haalt. Tilburg is ook heel fanatiek, net als Den Haag. Natuurlijk heeft dat er ook mee te maken dat de Rockacademie er zit, maar je merkt echt dat cultuur leeft in Tilburg en er zijn heel veel toffe bandjes. Het lijkt me gaaf om straks te laten zien: dit is wat je nog niet kent. Maar het wordt nog een lastige keuze.”

Geïnteresseerde acts kunnen zich aanmelden via info@timakkerman.com.