Rauwe doch uiterst dansbare show Le Peuple De L’Herbe in 013

Franse formatie krijgt met mengelmoesje van stijlen Kleine Zaal geheel aan het dansen

Dirk Stolk ,

Al vanaf 1997 brengen de heren van Le Peuple De L’Herbe een combinatie van genres die zich niet in een hokje laat stoppen. Hoewel de band dit jaar het album ‘A Matter Of Time’ uitbracht, moet zij het vooral hebben van de energieke liveshows. Hier is 013 vanavond het toneel voor.

Terwijl DJ Flamboyant wat plaatjes aan elkaar draait, blijft het akelig leeg in de Kleine Zaal van 013. Pas enkele minuten voor aanvang van de hoofdact stroomt het publiek mondjesmaat binnen, wat uiteindelijk voor een gezellig gevulde ruimte zorgt. Ook het podium vult zich en zonder aarzeling begint Le Peuple aan de set. Vanaf de eerste tonen komen de eerste rijen in beweging en wordt er volop gedanst.

Aan het publiek is de diversiteit van de muziek af te lezen. Zo krijgen we vlagen van ska en reggae te horen, maar komen ook de liefhebbers van wat rauwere hiphop en zelfs drum ’n’ bass aan hun trekken. De raps van frontman JC001 houden op zeer energieke wijze de zaal in zijn greep en op de opzwepende  oproep om door de knieën te gaan, reageert de zaal direct.

Terwijl er achter de draaitafels de nodige samples worden gebruikt, wisselt aan de andere kant van het podium de trompettist regelmatig naar een keyboard of microfoon. Dit aangevuld met een funky bassist, een minder nadrukkelijk aanwezige drummer en twee zangers dan wel rappers maakt het een kort, maar uiterst geslaagd optreden.