Terzij De Horde boos en bezwerend Terzij De Horde boos en bezwerend

Utrechts viertal laat indrukwekkend visitekaartje achter in de Stage01

, Maarten de Waal

Terzij De Horde boos en bezwerend

Utrechts viertal laat indrukwekkend visitekaartje achter in de Stage01

Maarten de Waal ,

In de slipstream van het almachtige Neurosis zijn de laatste jaren bandjes als paddestoelen uit de grond geschoten. Ook Nederland laat zich niet onbetuigd, en Terzij De Horde mag beschouwd worden als een van de laatste loten aan deze stam.

Utrechts viertal laat indrukwekkend visitekaartje achter in de Stage01

In de slipstream van het almachtige Neurosis zijn de laatste jaren bandjes als paddestoelen uit de grond geschoten. Ook Nederland laat zich niet onbetuigd, en Terzij De Horde mag beschouwd worden als een van de laatste loten aan deze stam. Niet dat er sprake is van zuivere imitatie - de mix van sludge, black metal, screamo en wat al niet heeft wel degelijk een licht afwijkend karakter. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat ze in Tilburg te zien zijn en daar moeten we dan natuurlijk bij zijn. Vol verwachting klopt ons hart...

CONCERT
Terzij De Horde, Stage01, zaterdag 17 september

MUZIEK
Het eerder genoemde type moderne metal, met een flinke scheut black metal d'rbij.

PLUS
De bezeten blik van de frontman weet de aandacht van alle aanwezigen meteen te pakken, en laat ons vervolgens niet meer los. Muzikaal staat het ook als een huis, met dat typische blackmetalgeluid dat je zo'n lekker weeig gevoel in je maag geeft.

MIN
Er zijn tegenwoordig wel heel veel bands die in deze hoek opereren. Het is zaak je geluid zo onderscheidend te maken dat je er echt bovenuit springt, en hoewel de live-performance zeker indrukwekkend is, kan je betwijfelen of dat bij deze jongens in voldoende mate het geval is. Ook jammer dat een band met een Nederlandse naam geen Nederlandstalige liederen schrijft.

CONCLUSIE
Precies wat je ervan verwacht, met alle voor- en nadelen die daaraan vastzitten.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg