Peter J. Taylor is de grote dirigent van het kleine gitaarorkest Peter J. Taylor is de grote dirigent van het kleine gitaarorkest

Dozijn gitaren maakt indrukwekkende noise-symfonie

, Lennart Driessen

Peter J. Taylor is de grote dirigent van het kleine gitaarorkest

Dozijn gitaren maakt indrukwekkende noise-symfonie

Lennart Driessen ,

Taylor is absoluut geen onbekende van het Incubate festival. Zowel in 2007, toen Incubate nog ZXZW heette, als in 2010 gaf hij al performances weg in Tilburg. Dit jaar is het project extra actueel omdat het geheel in het thema van Incubate valt: 'We are Incubate'. Taylor heeft een twaalftal muzikanten, van amateur tot professional, uitgenodigd om met hem zijn composities uit te voeren in de NS16, wat resulteert in een zeer bijzondere middag.

Dozijn gitaren maakt indrukwekkende noise-symfonie

Taylor is absoluut geen onbekende van het Incubate festival. Zowel in 2007, toen Incubate nog ZXZW heette, als in 2010 gaf hij al performances weg in Tilburg. Dit jaar is het project extra actueel omdat het geheel in het thema van Incubate valt: 'We are Incubate'. Taylor heeft een twaalftal muzikanten, van amateur tot professioneel, uitgenodigd om met hem zijn composities uit te voeren in de NS16, wat resulteert in een zeer bijzondere middag.

CONCERT
Peter J. Taylor, NS16, zondag 18 September.

MUZIEK
Twaalf gitaren en een drum die samen een gelaagde noise-rock maken die langzaam zijn loeiharde climax bereikt.

PLUS
Het is een zeer bijzonder project wat de festivalgeest doeltreffend verwoordt; muziek die wordt gecreëerd door participatie van allerlei muzikanten die nog nooit samen hebben gespeeld. Dat het geheel dan ook muzikaal weet te overtuigen is zeker een prestatie te noemen.  

MIN
Muzikaal zit er niet gigantisch veel variatie in. Natuurlijk kun je dit ook niet verwachten bij een concept als dit. Wel mag Taylor voortaan zelf de volumeknoppen op al die versterkers controleren. Bedankt voor de kapotte trommelvliezen!

CONCLUSIE
Een zeer leuk project dat zowel voor deelnemer als publiek tof is om mee te maken. Neem wel gehoorbescherming mee!

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg