Library Tapes neemt je graag mee op reis Library Tapes neemt je graag mee op reis

Publiek in de Pauluskerk denkt hier echter anders over

, Mathijs Nicolai

Library Tapes neemt je graag mee op reis

Publiek in de Pauluskerk denkt hier echter anders over

Mathijs Nicolai ,

Het is weekend! Op Incubate wil dit onder meer zeggen dat de Pauluskerk haar deuren opent voor een aantal acts. Vanavond onder meer Library Tapes, het pseudoniem waaronder de Zweed David Wenngren al jaren prachtige ambient maakt. Hij doet een half uur lang zijn uiterste best om zijn bezoekers in vervoering te brengen, maar dat lukt helaas maar deels.

Publiek in de Pauluskerk denkt hier echter anders over

Het is weekend! Op Incubate wil dit onder meer zeggen dat de Pauluskerk haar deuren opent voor een aantal acts. Vanavond onder meer Library Tapes, het pseudoniem waaronder de Zweed David Wenngren al jaren prachtige ambient maakt. Hij doet een half uur lang zijn uiterste best om zijn bezoekers in vervoering te brengen, dat lukt helaas maar deels.

CONCERT
Library Tapes, Pauluskerk, vrijdag 16 september

MUZIEK
Wenngren en zijn muziek zou je kunnen plaatsen in het hokje ‘contemporary classical’, klassiek geïnspireerde (piano)muziek aangevuld met elektronica. Anders dan de muziek van zijn Duitse genregenoten Nils Frahm en Hauschka is de muziek van Library Tapes meer fragmentarisch en is er niet echt sprake van nummers maar meer van korte composities van zo’n 1 à 2 minuten.

PLUS
De Pauluskerk is een enorm geschikte locatie voor een optreden van Library Tapes, de werkelijk prachtige vleugel die er staat en de buitengewone akoestiek zorgen ervoor de dat condities optimaal zijn. Wenngren heeft voor vanavond een beamer meegenomen die sfeervolle projecties op de grote, witte muur achter hem weergeeft. De beelden (bomen, vervallen huizen, lege snelwegen) passen perfect bij de muziek en de sfeer die hij wil oproepen bij zijn publiek. Met je ogen dicht waan je je al snel op één van die verlaten snelwegen of in één van die in verval geraakte huizen.

MIN
Het duurt allemaal wel erg lang wanneer Wenngren van compositie A naar compositie B over wil gaan. Hierdoor vallen er een hoop (onnodige) stiltes die je ontwaken uit de droom waar je net in terecht bent gekomen. Het feit dat er ook niemand applaudisseert in zo’n stilte zorgt voor een redelijk ongemakkelijke sfeer. De vele korte stiltes worden door het publiek aangegrepen om snel de kerk te verlaten en hun heil ergens anders te zoeken, doordat de kerk ontzettend gehorig is werkt dit ook niet bepaald mee. Hoe vet zou het zijn geweest als er gewoon stukken van 10 à 20 minuten werden gespeeld?

CONCLUSIE
Bij het laatste nummer zie ik nog ongeveer een twintigtal mensen zitten, Library Tapes heeft het vandaag, ondanks de geweldige omstandigheden, niet voor elkaar gekregen om ons mee te nemen op zijn reis. Jammer.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg