Keiharde dansbare indie van de hipsters van New YX Keiharde dansbare indie van de hipsters van New YX

Band verdient goedgevulde 013, maar publiek is buitenbeentje in 't Buitenbeentje

, Clemens Lambermont

Keiharde dansbare indie van de hipsters van New YX

Band verdient goedgevulde 013, maar publiek is buitenbeentje in 't Buitenbeentje

Clemens Lambermont ,

Snelle, harde, rauwe en dansbare muziek gebracht door gasten met vettig haar, customized instrumenten en weinig stijlvolle kleding. Dat is hoe je het optreden van de Nederlandse groep New YX het beste kunt beschrijven.

Band verdient goedgevulde 013, maar publiek is buitenbeentje in 't Buitenbeentje

Snelle, harde, rauwe en dansbare muziek gebracht door gasten met vettig haar, customized instrumenten en weinig stijlvolle kleding. Dat is hoe je het optreden van de Nederlandse groep New YX  het beste kunt beschrijven.

CONCERT
New YX, kafee ’t Buitenbeentje, zondag 18 september

MUZIEK
New YX combineert een hysterisch overstuurde gitaar met een spacend keyboardgeluid en dansbare drums à la Franz Ferdinand. De stem van de zangeres klinkt nog het meest op die van de bassiste van de Band Of Skulls. Als geheel klinkt dit vooral hard, maar niettemin erg catchy.

PLUS
Vol overtuiging gaan de bandleden compleet op in hun instrument. Alsof ze in een trance zijn, staan de gitariste en bassist/toetsenist al headbangend hun instrumenten kapot te rammen. Hierbij kijken ze alsof ze knetterstoned zijn. Als je hun gezicht kan zien tenminste, meestal hangt hier vettig haar voor.

De zangeres beweegt zich over het podium als Jim Morrison op zijn vaagst. En ondertussen produceren ze snoeiharde, strakke indie die zich onderscheidt door een totaal geflipt keyboard.

MIN
Kafee ’t Buitenbeentje is een totaal misplaatste locatie voor een band als New YX. Het grootste deel van het publiek bestaat uit dertigplussers die geen idee hebben waar ze naar kijken. Echt los komt het publiek dus ook niet.

Wat deze gasten eigenlijk verdienen is een zaal in 013, gevuld met springende tieners die totaal wasted zijn. Overigens zou de band wat meer aandacht mogen besteden aan de combinatie keyboard/gitaar, die klinkt soms wat vals. Maar dat zijn slechts details.

CONCLUSIE
Knallend optreden van een band die het nog ver kan schoppen in de indiewereld.

CIJFER
9

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg