Glen Hansard creëert huiskamergevoel in Natuurtheater Glen Hansard creëert huiskamergevoel in Natuurtheater

Gezegevierde frontman van The Frames verzorgt prachtige solo-set.

, Lisa Ruskus

Glen Hansard creëert huiskamergevoel in Natuurtheater

Gezegevierde frontman van The Frames verzorgt prachtige solo-set.

Lisa Ruskus ,

Glen Hansard is vooral bekend als frontman van de Ierse band The Frames. Solo speelt hij zowel eigen werk als werk van The Frames. Stevige singer-songwriter rocksongs met een vleugje folk. Zijn hese stemgeluid in combinatie met krachtig gitaarspel zijn kenmerkend voor zijn zowel explosieve als prachtige, kleine manier van optreden.

Gezegevierde frontman van The Frames verzorgt prachtige solo-set.

MUZIEK
Glen Hansard is vooral bekend als frontman van de Ierse band The Frames. Solo speelt hij zowel eigen werk als werk van The Frames. Stevige singer-songwriter rocksongs met een vleugje folk. Zijn hese stemgeluid in combinatie met krachtig gitaarspel zijn kenmerkend voor zijn zowel explosieve als prachtige, kleine maniervan optreden.

PLUS
Hansard begint a-capella voor de microfoon, het eerste kippenvelmoment van het optreden is een feit. Hansard is niet te stuiten, oud en nieuw werk wisselen elkaar af. Het publiek, dat louter uit fans lijkt te bestaan, zingt en fluit mee met de prachtige nummers, van Hansard, lacht om zijn grappen en wordt geraakt door zijn persoonlijkheid. Glen Hansard lijkt heel zijn ziel en zaligheid in het optreden te leggen, zijn soms harde gitaarspel met zijn stem, die rauw en toch zuiver klinkt, nemen het publiek mee in een roes die ons muisstil aan het stenen amfitheater kluistert.

MIN
De tempereratuur in het Natuurtheater, zeker in combinatie met de duur van de set. Hansard neemt het ervan en speelt zo’n twee uur. Helaas is de gemiddelde spanningsboog dan niet meer zeer strak gespannen en beginnen de kou en de stenen zitplaatsen parten te spelen.

CONCLUSIE
De subtiele wijze waarop Hansard zijn nummers aan elkaar verbindt met een grapje, anekdote of gedicht zorgen voor een prachtige sfeer. Zo’n tweehonderdvijftig Incubaters zijn twee uur lans muisstil tijdens de prachtige nummers en lachen en zingen lustig mee. Het is een grote huiskamer met Hansard als talentvolle gangmaker.

CIJFER
9

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg