Burning Yellows raggen er doorheen

Amerikanen lijken zo snel mogelijk 't BuitenBeentje uit te willen

Jelle Willers ,

Amerikaans trio brengt fijne dansbare nummers maar zijn helaas erg snel weg.

Amerikanen lijken zo snel mogelijk 't BuitenBeentje uit te willen

Amerikaans trio brengt fijne dansbare nummers maar zijn helaas erg snel weg.

CONCERT
Burning Yellows, Kafee 't BuitenBeentje, 17 september

MUZIEK
Een drumkit, een synthesizer en een gitaar, meer heeft het trio niet. Twee dames en één vent. Veel echo en delay, met een wat ruiger randje op de gitaar zodat het niet zweverig wordt.

PLUS
Goeie up-tempo nummers die lekker in het gehoor liggen. Door de synthesizer en de echo op de gitaar geeft het een andere feel dan een doorsnee band (gitaar, bas, drums). De zangeres zingt vurig en soms schreeuwt ze de emotie uit zich. Mede daardoor bewegen de aanwezigen op de maat mee.

MIN
Iets minder echo en delay zou de band goed doen. Nu vervalt alles in een mengelmoes en zijn de teksten niet meer hoorbaar. Zonde, want het heeft potentie. Daarbij speelt de band een krappe twintig minuten waar ze drie kwartier gespeeld hebben. Daarnaast lijkt de zangeres erg ongeïnteresseerd in de praatjes tussendoor. Gelukkig wordt dit opgevangen door de gitarist die het geheel met wat humor opvangt. De laatste twee nummers neemt de drumster plaats achter de synth. Hiervoor gebruiken ze een 'drumcomputer' (een ipod). Wanneer een nummer klaar is breken ze deze dan ook abrupt af, vaak midden in de maat.

CONCLUSIE
Langer spelen lijkt hier het devies, ditzelfde geldt voor minder echo en delay. Ook mag hun 'drumcomputer' (ipod) beter afgestemd worden op de nummers die ze spelen. Verder zijn de liedjes lekker om op mee te bewegen.

CIJFER
6