3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

, Wouter de Waal

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

Wouter de Waal ,

De vlaggen wapperen alweer fier in het centrum van Tilburg, zodat ook de mensen die niet direct iets met eigenzinnige cultuur hebben het niet kan ontgaan: het Incubate festival komt er weer aan. Dat vormt natuurlijk het onmiskenbare muzikale hoogtepunt van deze maand, maar de lange lijst van concerten hieronder bewijst wel dat er ook afgezien daarvan meer dan genoeg te beleven valt in september.

Deze concerten mag je niet missen in de maand september

De vlaggen wapperen alweer fier in het centrum van Tilburg, zodat ook de mensen die niet direct iets met eigenzinnige cultuur hebben het niet kan ontgaan: het Incubate festival komt er weer aan. Dat vormt natuurlijk het onmiskenbare muzikale hoogtepunt van deze maand, maar de lange lijst van concerten hieronder bewijst wel dat er ook afgezien daarvan meer dan genoeg te beleven valt in september.

RECTAL SMEGMA + INTUMESCENCE – 2 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Als je meteen al aan het begin van de maand van je sokken geblazen wil worden, zit je deze vrijdag gebakken in Little Devil. Daar zullen Rectal Smegma en Intumescence gratis en voor niks wat grindcore granaten op je afvuren die ongetwijfeld even smakelijk zullen zijn als hun bandnamen. Pusconsumptie verplicht.

JORIS POSTHUMUS QUARTET + EEFJE DE VISSER & BAND – 3 SEPTEMBER, PARADOX
Na een lange zomerslaap schiet Paradox de eerste zaterdag van de maand uit de startblokken met een uitgebreid muziekprogramma, dat onderdeel uitmaakt van het jaarlijkse feest van de meest culturele straat van de stad: de Willem II. Het middagprogramma met Eefje de Visser op het binnen- en het Joris Posthumus Quartet op het buitenpodium is gratis toegankelijk. Mis het niet.

YAMA + GENERAAL MUS + JACKY CHECKER – 8 SEPTEMBER, STAGE01 013
Liefhebbers van de betere onconventionele rock kunnen deze dag hun hart ophalen bij de avontuurlijke stoner/doom van Yama, de psychedelische muzikale experimenten van Generaal Mus en de door new wave geïnspireerde geluiden van Jacky Checker. [Als je echt geen rooie duit hebt, kun je trouwens ook altijd nog naar Automatic Sam in Cul de Sac.]

BARN BURNER + SONS OF THE PATRIOTS + RADAR MEN FROM THE MOON – 9 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Riffaanbidders die er dan nog geen genoeg van hebben, kunnen zich de dag erna melden bij Little Devil, alwaar het Canadese Barn Burner de schuur in de hens zal zetten. Ze worden daarbij gesteund door Sons Of The Patriots (dat onlangs nog in het voorprogramma van Karma To Burn speelde) en Radar Men From The Moon.

HOTELGASTEN: GUIDO BELCANTO – 10 SEPTEMBER, DE NWE VORST
De succesvolle Hotelgastenserie gaat deze maand weer van start met Guido Belcanto, Antwerps nachtburgemeester, (kleinkunst)zanger en levenskunstenaar. Zoals gebruikelijk in dit programma zal hij aan de hand van favoriete filmfragmenten, muziekstukken en teksten aan de tand worden gevoeld door Leon Verdonschot, waarna hij een intiem optreden verzorgt.

WOODY & PAUL VINYL RELEASE “HEROES & ZEROS” – 11 SEPTEMBER, SOUNDS
Het Brabantse rootsduo Woody & Paul geeft deze zondag een wel heel bijzonder vinylfeest in platenzaak Sounds. Voor de nieuwe Quadrofoon LP “Heroes & Zeros”, die in een oplage van slechts 250 stuks verschijnt, hebben tientallen visuele artiesten hun eigen hoezen ontworpen. De resultaten zijn vanmiddag in de winkel te zien, en natuurlijk speelt het tweetal dan ook een deun.

INCUBATE – 12 T/M 18 SEPTEMBER, DIVERSE PLEKKEN IN EN OM TILBURG
Wat nog te vertellen over Incubate? We kunnen melden dat (post)punklegende The Fall dit jaar zijn opwachting maakt, dat vaderlandse drumgrootmeester Han Bennink langskomt, en dat hippe namen als HEALTH en Omar Souleyman geboekt zijn. Dat er meer dan honderd piano’s over de stad verspreid zullen worden en dat je daar zelf op mag spelen. Maar eigenlijk is het festival vooral bedoeld om al die artiesten te ontdekken die je nog niet kent (inclusief de artiest in jezelf wellicht). Dus kom gewoon langs en sta versteld.

OWL CITY – 15 SEPTEMBER, DOMMELSCH ZAAL 013
Als je echter één avond iets anders wil doen en toevallig fan bent van Adam Young oftewel Owl City, heb je deze donderdag eindelijk een uitgelezen mogelijkheid om hem live met band te aanschouwen. 013 is de enige Nederlandse stek die de beste jongeman gedurende deze tour aandoet, dus zorg dat je erbij bent. Support komt van Unicorn Kid en Long Lost Sun.

MERCY SEAT CD-PRESENTATIE – 23 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
Een cd-presentatie van een lokale heldenband die in de jaren negentig succes had en waarvan het liedschrijvende hart in de tussentijd wreed is uitgerukt. De premissen zijn vreemd, maar Mercy Seat zal vanavond ongetwijfeld laten horen ondanks alle gebeurtenissen in voorgaande jaren nog steeds springlevend te zijn. Komt dat zien.

VLAAMSE REUZEN HOLLANDSE LEEUWEN – 24 SEPTEMBER, ALLE ZALEN 013
Het Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen festival is alweer aan zijn derde editie toe. De formule mag inmiddels bekend zijn: het zij aan zij programmeren van de beste aanstormende popartiesten uit Nederland en België. Dit jaar zijn onder andere Go Back To The Zoo, Balthazar, Tim Knol en het voor de helft uit Tilburg afkomstige bietgezelschap The Kik van de partij.
Jij toch ook?

AVONTUURLIJKE MUZIEK: CAM DEAS & JACK ALLETT – 28 SEPTEMBER, PARADOX
Terwijl Ufomammut de kleine zaal van 013 doet smelten, is in Paradox plaats voor heel wat ingetogener, maar daarom niet minder intense klanken. Gitaristen Cam Deas en Jack Allett zijn al eerder in deze stad op bezoek geweest en wisten toen eenvoudig te overtuigen met hun eigenzinnige en emotionele spel. Ben je daar niet bij geweest, dan is dit je kans.

CHRIST AGONY + THE BITCH IN THE VAN + INFECTED SHIT – 30 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Aan het einde van de maand komen Corrie en haar Grote Brokken weer eens langs in Paradox, maar mocht je willen gaan voor een vernietigend slot, dan is Christ Agony in Little Devil een aanrader. In gebroken Engels meldt de black metal horde legendarisch te zijn in Polen, en dan weet je natuurlijk dat je met een echte KVLT groep te maken hebt. Zien is geloven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg