Bluestalent Woody and Paul en Charlie Jones’ Big Band in Cul de Sac Bluestalent Woody and Paul en Charlie Jones’ Big Band in Cul de Sac

Woody and Paul goed als vanouds, Charlie Jones Big Band blaast publiek weg.

, Lisa Ruskus

Bluestalent Woody and Paul en Charlie Jones’ Big Band in Cul de Sac

Woody and Paul goed als vanouds, Charlie Jones Big Band blaast publiek weg.

Lisa Ruskus ,

Charlie Jones’ Big Band stond vorig jaar in 013 bij de LP-presentatie van Hooghwater. Inmiddels is hun eigen LP uit, eveneens bij Quadrafoon. Vanavond zou het publiek deze kunnen kopen, maar helaas is deze door een interne fout niet bij Cul de Sac gearriveerd. Geen probleem, het optreden maakt het meer dan goed.

Woody and Paul goed als vanouds, Charlie Jones Big Band blaast publiek weg.

WOODY AND PAUL
Woody and Paul brengen gevarieerd als trio en quatro, blues, country en folk. Bezwerend als 16 Horsepower, climaxen à la Tool; het is een goede avond voor deze heren. Beide heren zijn vingervlugge gitaristen en ook de zangpartijen klinken erg goed. Woody and Paul brengen een herkenbaar countrygeluid, maar zijn ondertussen vernieuwend en experimenteel. De band weet het publiek te boeien, maar houden er helaas na een vrij korte set alweer mee op.

CHARLIE JONES BIG BAND
Ook de jongens van Charlie Jones Big Band maken er geen lange avond van, desalniettemin walst de band met een geweldig geluid over het publiek heen. Eveneens blues gemixt met country en folk, maar in een heftiger jasje dan dat van Woody and Paul met hier en daar raakvlak met Tom Waits.
Het schreeuwen van zanger / gitarist Jan Verstraten komt uit zijn tenen, en is daardoor des te overtuigender. Deze heren zijn goed en muzikaal, zowel alleen als samen. Het is een genot het duo over het podium te zien en horen rausen. Helaas is het een kort optreden.
Een goede en redelijk drukke avond voor deze twee bands, die laten zien dat  blues, country en folk gewoon hartstikke gaaf zijn. Dank aan Woody and Paul en Charlie Jones Big Band!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg