Van de kelder naar het grote podium in 365 dagen voor The New Dominion Van de kelder naar het grote podium in 365 dagen voor The New Dominion

Metalband viert verjaardagsfeestje op No Sleep ‘Til Burg

, Arjan Heijdens,

Van de kelder naar het grote podium in 365 dagen voor The New Dominion

Metalband viert verjaardagsfeestje op No Sleep ‘Til Burg

Arjan Heijdens, ,

Voorafgaand aan No Sleep Til Burg sprak 3VOOR12/Tilburg met gitarist Tom Adams, ex-gitarist van Conquestador en oprichter van The New Dominion. Tom vertelde over zijn verwachtingen van de show, een blik op de toekomst en vriendjes worden met het publiek.

Metalband viert verjaardagsfeestje op No Sleep ‘Til Burg

Voorafgaand aan No Sleep Til Burg sprak 3VOOR12/Tilburg met gitarist Tom Adams, ex-gitarist van Conquestador en oprichter van The New Dominion. Tom vertelde over zijn verwachtingen van de show, een blik op de toekomst en vriendjes worden met het publiek. “We bestaan dit weekend precies een jaar en er is veel gebeurd. Ik ben de band begonnen met drummer Yuma en al vrij snel kwamen bassist Stip en zanger Bart de band versterken. Vanaf toen is het eigenlijk hard gegaan.” Tom en Yuma schreven de eerste nummers samen en de repetities in The Basement van 013 konden beginnen. De zoektocht naar een tweede gitarist begon en na diverse audities kwam Michiel erbij, een middelbare schoolvriend van Tom. “De eerste show hebben we nog met één gitarist gedaan, daarna is Michiel vol mee gaan doen. No Sleep wordt pas de vijfde show, en dan al gelijk op het grote podium van 013, dat is wel kicken.” No Sleep is niet het eerste wapenfeit van deze metalformatie. Ze hebben stadsgenoten Encircled verslagen in de Metal Battle en zullen op 21 april de halve finale van deze wedstrijd spelen. “Het gaat superlekker en we hebben grootse plannen. In januari hebben we een promo opgenomen, die is erg goed gelukt. We willen die promo gebruiken om nu meer naamsbekendheid te krijgen en shows te regelen. In de zomer willen we de eerste full-length gaan opnemen en gaan shoppen bij labels.” Een droom van Tom zou een deal bij gerenommeerd metallabel Earache zijn, maar realistischer is een contract met bijvoorbeeld Listenable, een Frans label, bekend van onder meer Textures en Aborted. Over No Sleep heeft Tom één woord te melden: “Blazen! En vriendjes worden met het publiek, geen arrogantie op het podium, maar gewoon laten zien wie we zijn en knallen. Het zal wel even wennen zijn, zo’n groot podium, maar het wordt vast vet.” 013, twee dagen later. The New Dominion heeft haar vijfde show gespeeld en haar eerste verjaardagsfeestje gevierd in de grote zaal van 013. Tom en zanger Bart schuiven aan voor een eerste reactie. Bart:”Het was heel vet, voor het tijdstip en de muziek was het lekker druk, het stond goed vol voor het podium en de mensen waren erg enthousiast. Het was echt genieten, niet alleen het optreden, maar ook alles eromheen. Het opbouwen gebeurt supersnel, heel professioneel. Ik denk dat het vooral een goede les is, op zo’n groot podium spelen, maar misschien dat een maatje kleiner op dit moment nog beter is voor de band, dan kunnen we wat meer wennen.” Tom: “We hebben in ieder geval een leuk verjaardagfeestje gebouwd. We leggen de lat hoog voor onszelf en zie waar het ons binnen een jaar gebracht heeft.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg