Roadburn doet er een derde dagje bij Roadburn doet er een derde dagje bij

Sun 0))) en Bohren Und Der Club Of Gore op Afterburner in 013

Roadburn doet er een derde dagje bij

Sun 0))) en Bohren Und Der Club Of Gore op Afterburner in 013

Roadburn in Tilburg krijgt er onverwacht een derde festivaldagje bij. Onder de noemer Afterburner krijgt de kleine zaal van 013 in de namiddag op zondag 22 april Sunn O))) en Bohren und der Club of Gore over de vloer.

Sun 0))) en Bohren Und Der Club Of Gore op Afterburner in 013

Een pleister op de wonde van alle liefhebbers die naast kaarten grepen voor het al maanden uitverkochte Roadburn in 013, Tilburg. Met een soort afterparty op zondag 22 april krijgt het stonerfestival er een derde dagje bij met de titel Afterburner, waar een beperkt aantal losse kaarten voor verkrijgbaar is. Bij wijze grand dessert treedt in de namiddag de dreunende doommetalformatie Sunn O))) op, de band die zulke diepe bassen produceert dat je maagwanden ervan gaat schudden. De Duitse droneband Bohren und der Club of Gore uit Duitsland verzorgt het voorprogramma.

Toen opeens bleek dat Sunn O))) op vrijdag 20 april in Oostenrijk speelt en dat de bandleden op zaterdag de 21ste Roadburn als bezoekers aandoen om er contacten te leggen met prominenten uit de Europese stonerscene, vond de Roadburn-organisatie dat de band dan net zo goed een optreden kon komen geven. Een probleem: de line-up van het festival was al helemaal rond, waarop er speciaal voor Sunn O))) een derde festivaldag in het leven is geroepen. De Amerikaanse band wilde best in Tilburg optreden, maar dan wel samen met Bohren und der Club of Gore. “Die zijn namelijk hun grote voorbeeld geweest”, vertelt organisator Jurgen van den Brand. “Greg Anderson van Sunn O))) heeft altijd gezegd dat ze een soort metalversie van Bohren wilden maken.”

Sunn O))) staat niet als headliner in de grote zaal van 013, wat in theorie prima zou kunnen op een festival als Roadburn, maar in de kleine zaal omdat de grote zaal al bezet is door een ander evenement. Voor Afterburner moeten de stonerliefhebbers een apart kaartje kopen: de al maanden uitverkochte tickets voor de vrijdag en zaterdag zijn niet geldig. Van den Brand denkt dat heel wat bezoekers van buiten Nederland – 80 procent van de beschikbare kaarten is naar het buitenland gegaan – graag een dagje langer in Tilburg blijven voor Sunn O))). Dus zal het vechten worden om de 325 beschikbare tickets.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april spelen onder anderen The Melvins, Neurosis, Pelican, Blue Cheer, Guru Guru en Clutch op het uitverkochte Roadburn Festival. De voorverkoop voor Afterburner begint op zaterdag 24 maart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg