Green Lizard zoekt nieuwe drummer Green Lizard zoekt nieuwe drummer

Het energiepotje van Roeland Uijtdewilligen is op

Green Lizard zoekt nieuwe drummer

Het energiepotje van Roeland Uijtdewilligen is op

In een open brief aan zijn fans en medebandleden laat Green Lizarddrummer Roeland Uijtdewilligen weten dat hij ermee stopt. Na twaalf jaar is het lichaam op en is het tijd om andere dromen te verwezelijken. En dat terwijl het recente album Las Armas del Silencio van Green Lizard deze week in Amerika uitkomt. De band zoekt dus met spoed een drummer.

Het energiepotje van Roeland Uijtdewilligen is op

Drummer Roeland Uijtdewilligen van Green Lizard stopt ermee. Na twaalf jaar toeren en drummen is het lichaam op en is het tijd voor iets anders. Dat laat hij weten in een open brief op de website van de band aan fans en bandleden. Deze week werd ook bekend dat het recente album Las Armas del Silencio van de band in Amerika uitkomt. De band zoekt dus met spoed een drummer.

Wie denkt dat het spelen in een band een licht alternatief is voor ‘een echte carriere’ zit er flink naast. Dagenlang opeengepakt in een busje rondreizen voor een show van een half uurtje aan de andere kant van een continent komt geregeld voor. En dat eist op een gegeven moment zijn tol. Uit de brief van Uijtdewilligen: “… mijn energiepotje was vaak snel leeg. Er zijn altijd mensen die je kunnen helpen, zoals Koos en Sander die me uit een het hotelbed in Enschede hebben getilt tijdens de Malboro flashback tour. Goede masseurs die het lukte om mijn rug uit het slot te halen. Mocht er nu niemand zijn om je te helpen en je handen willen niet meer, dan kun je nog altijd met ducttape de stokken om je heen tapen. Want met ducttape kun je alles maken. ”

Maar natuurlijk zaten er ook mooie kanten aan het muzikantenbestaan: “Als ik naar ons verleden kijk zie ik dan ook heel veel mooie successen en herinneringen, denkend aan ons eerste buitenlandse tourtje in Frankrijk tot aan grote concerten in Noord- en Zuid Amerika. Festivals in Europa zoals Pinkpop, Lowlands, Roskilde en onlangs Sziget. Nooit geweten dat je twee dagen moet wennen aan hoogteoptredens. En dan nog met zeebenen spelen op 4000 meter hoogte in Bogota, Colombia. (…) En ja, wat is er nu lekkerder dan even de azuurblauwe zee in te springen na een optreden in de Baia club op Aruba.”

Manager Ton van der Werf zal Uijtdewilligen missen: “Hij verlaat de band op een ongelukkig moment. Hij is een van de beste drummers van Nederland. Ik begrijp niet dat hij nooit die erkenning heeft gekregen.” In april hoopt de band een nieuwe drummer te hebben.

De laatste show van Roeland tijdens is op 1 april tijdens het FRET-A-Live festival. Daarna legt hij zich toe op zijn folkband We-nun Henk.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg