Mundial: Multiculti-menigte wordt langzaam wakker op derde festivaldag Mundial: Multiculti-menigte wordt langzaam wakker op derde festivaldag

Voor ieder wat wils op de zondag

, Jesper Davits en Mike van Vlijmen,

Mundial: Multiculti-menigte wordt langzaam wakker op derde festivaldag

Voor ieder wat wils op de zondag

Jesper Davits en Mike van Vlijmen, ,

Daar waar donkere wolken zich samentrekken boven de Millennium stage, is de menigte een veelkleurige mensenmassa. Ingetogen laat het publiek zien dat de inwoners van de multiculturele samenleving hand in hand samen kunnen gaan. Voor jong en oud, groot of klein, blank of gekleurd: voor iedereen is er wat te zien op Mundial.

Voor ieder wat wils op de zondag

Tilburg is nog niet uitgerust als de tweede dag van Festival Mundial begint. Nog niet helemaal uitgeslapen lopen veel mensen gestaag over het terrein. Pas bij de eerste echte zonnestralen beginnen de mensen weer in de zogenaamde "Mundialmood" te geraken. Terwijl de acts hun best doen om Tilburg weer up and running te krijgen, zoeken de bezoekers van het festival een plekje om zo hun welverdiende rust pakken (het is tenslotte een rustdag). Op de achtergrond voeren de klanken van de wereldmuziek vandaag de boventoon, omdat dit toch hetgeen is waar Festival Mundial bekend om is. Buiten de grote combinatie aan muziek van alle exotische oorden van de wereld, kun je op Mundial ook kraampjes afstruinen, gezellig een pintje pakken, je shirtje ruilen of gewoon rustig in het gras liggen onder de zon die zich af en toe laat zien op deze zondag. Alles is mogelijk en naarmate de dag vordert, wordt de menigte langzaam wakker. Caramba! (Foto's van Rob Funcken en Roy Maas)
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg