Mundial: Amsterdam Klezmer Band blaast het Mundialverhaaltje uit Mundial: Amsterdam Klezmer Band blaast het Mundialverhaaltje uit

Shantel & Bucovina Club Orkestar zet het Ministerie op zijn kop

, Mike van Vlijmen,

Mundial: Amsterdam Klezmer Band blaast het Mundialverhaaltje uit

Shantel & Bucovina Club Orkestar zet het Ministerie op zijn kop

Mike van Vlijmen, ,

Bij het Ministerie Podium bekruipt het Lowlandsgevoel je als je de tent betreedt. Voordat Shantel en het Bucovina Club Orkestar de eerste noten spelen, staat het publiek al mee te dansen op de Balkanmuziek, compleet met de daar bijbehorende pasjes! De Amsterdam Klezmer Band zorgt voor een aangename afsluiter en blaast het Mundialverhaaltje voor dit jaar uit.

Shantel & Bucovina Club Orkestar zet het Ministerie op zijn kop

SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR De kleine bewegelijke kornuit uit de Balkan springt vrolijk over het podium en doet Festival Mundial de pasjes voor. Vergezelt door een dame, die waarschijnlijk ook uit de Balkan afkomstig is. Shantel laat zien dat ze daar ook weten hoe ze moeten feesten en toont dat in hun deel van de wereld muziek gelijk staat aan emotie en de gehele uiting daarvan. Dat wil zeggen: Feesten, drinken en dansen. Al gauw staat de tent mee te dansen. De pasjes van Shantel is het publiek vergeten, maar het gaat er wel swingend aan toe. Het publiek van Festival Mundial onthaalt Shantel en zijn Bucovina club Orkestar (die zo in een David Lynch film zouden kunnen figureren) met een warm hart. De overgangen in de nummers lijken bizar, maar komen totaal niet vreemd uit. Vooral niet als de zanger er uit ziet als een kleine tsaar, die maar één punt op de agenda heeft voor dit ministerie. Dansen! AMSTERDAM KLEZMER BAND De mannen die dit gaan doen zijn woonachtig in, je raadt het al, Amsterdam city. En dat doen ze niet onverdienstelijk. Grappig is het om te zien hoe ieder op eigen wijze het uiterste haalt uit zijn instrument. Elf jaar podiumervaring is dan ook letterlijk af te lezen van de gezichten van deze zevenkoppige formatie. Wat lijkt op klaagzang wordt afgewisseld door een soort van rap en dat is zeker aan te horen. Het ritmische gedeelte is uiterst koddig om aan te zien. Want ook al zijn die 'vingerbekkens' maar erg klein, het zou zeker een gemis zijn. Zwetend en dampend staan de heren op het ROC Podium hun instrument te bespelen. Onder het genot van de ondergaande zon en de roze wolken wiegt het publiek nog wat mee. Terwijl de eerste druppels weer neerdalen op het festivalterrein en het nu dan toch echt bijna voorbij is, gaat er nog altijd niets boven de geur van plat getrapt gras en een verfrissend vleugje regen om weer nuchter de weg naar huis te vinden. Je kunt zeker zeggen dat de Amsterdam Klezmer Band gewoon een lekkere afsluiting is op dit festival.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg