Kop of Munt Interview: Green Lizard begint na rustpauze aan een nieuw album Kop of Munt Interview: Green Lizard begint na rustpauze aan een nieuw album

Remi Tjon Ajong: "We teren vooral op ons eigen geluid op dit moment"

, Dyon Schlebos,

Kop of Munt Interview: Green Lizard begint na rustpauze aan een nieuw album

Remi Tjon Ajong: "We teren vooral op ons eigen geluid op dit moment"

Dyon Schlebos, ,

Aangezien Green Lizard anders voor de tv had gehangen en nieuwe drummer Jasper Dankaart nog wat lizardtrucjes onder knie moest krijgen, stond de band op vrijdagavond 27 juli in Little Devil. 3VOOR12/Tilburg greep deze kans aan voor een Kop of Munt-interview. Gooi een muntje op: kop is een rotvraag en munt is een 'normale' vraag. Dat is de bedoeling, maar Green Lizard vond de veilige vragen ook nogal lastig.

Remi Tjon Ajong: "We teren vooral op ons eigen geluid op dit moment"

Aangezien Green Lizard anders voor de tv had gehangen en nieuwe drummer Jasper Dankaart nog wat lizardtrucjes onder de knie moest krijgen, stond de band vrijdagavond 27 juli in Little Devil. 3VOOR12/Tilburg greep deze kans natuurlijk aan voor een interview. Maar niet zomaar een interview. Flip-a-coin, oftewel: kop of munt. Het werkt heel simpel: gooi je kop, dan krijg je een kutvraag, bij munt een ‘normale’ vraag. Wil je de kutvraag niet beantwoorden, dan moet je hier een tegenprestatie voor leveren. Jasper Dankaart en Remi Tjon Ajong schuiven met hun biertje aan bij het terras van Little Devil. Na wat afstemmen met camera’s en de microfoon, kan het spel beginnen. De vijf eurocent belandt op de muntkant en dit betekent een gewone vraag. Remi leest voor: " 'Hoe staat het ervoor met Green Lizard?’ Op het moment zijn we nog aan het inspelen met Jasper, onze nieuwe drummer. Er staat vervolgens een lange vakantie van anderhalve maand aan te komen omdat we nu non-stop in zowel binnen- als buitenland aan het spelen zijn. Als we dan terugkomen van die lange vakantie, dan gaan we een nieuwe plaat schrijven en deze ook uitbrengen. Deze komt gelijk ook internationaal uit en dan zullen er ongetwijfeld weer internationale tours aankomen." Het is de beurt aan Jasper: ‘welke bands van nu hebben invloed op jullie sound?’ Het wordt al meteen duidelijk dat er niet veel bands zijn die nog écht invloed hebben op Green Lizard. Remi: "Wij teren vooral op eigen dingen op dit moment. Bands als Far, waar wij in het begin wel door zijn beïnvloed, zitten al zo door ons geluid verweven dat het geen directe invloed meer heeft." Verder zijn Bloc Party en The Killers bands waar ze graag naar luisteren, maar deze voegen niets toe aan hun sound. Remi’s beurt om te flippen: munt. "Als je ooit nog met een band zou mogen spelen, welke band zou dat zijn?" Er valt een stilte. "Wat een kutvraag…dit zijn de kutvragen, haha! Ik heb laatst Pearl Jam gezien in Nijmegen en dat was heel vet, dus met hen zou ik absoluut nog wel willen spelen." Op de vraag of er nog een kans bestaat op een Original Soundtrack reünie, een in principe éénmalig muziekproject met bandleden van Green Lizard, Krezip en Wealthy Beggar, antwoordt Remi: "Ja misschien; ik heb geen flauw idee eigenlijk. Ik kan het met iedereen uit die band goed vinden, alleen liggen onze levens op dit moment niet erg bij elkaar in de buurt, omdat iedereen ergens anders mee bezig is. Maar je weet nooit wat er over een jaar of vijf, zes gaat gebeuren. De kans is aanwezig, maar het staat in principe niet op de agenda voor de nabije toekomst." Wil je nog meer weten over Green Lizard? Hoe zit het met de internationale aandacht rondom de band, waar komt inspiratie vandaan en wat is Remi’s muzikale Guilty Pleasure? Dit en meer in het video-interview met Green Lizard! Rechts in de balk kun je doorklikken naar het interview of je kunt gaan naar het YouTube-kanaal van 3VOOR12/Tilburg.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg