Live in the Living na succes in het buitenland terug in Tilburg Live in the Living na succes in het buitenland terug in Tilburg

Woost, Joep Pelt en Duffhuës treden op in de huiskamer

, Robin Geurts,

Live in the Living na succes in het buitenland terug in Tilburg

Woost, Joep Pelt en Duffhuës treden op in de huiskamer

Robin Geurts, ,

Huiskamers zijn eigenlijk helemaal niet bedoeld om voor de tv te hangen of om de strijk in te doen. Huiskamers zijn er om muziek in te maken. Dat is het concept van Live in the Living, dat deze maand terugkeert in Tilburg. Woost, Joep Pelt en Duffhuës geven in deze intieme setting een huiskamerconcert op zondag 29 april en jij kunt daarbij zijn.

Woost, Joep Pelt en Duffhuës treden op in de huiskamer

Live in the Living (LITL) keert deze maand terug in Tilburg. Drie acts treden op zondagavond 29 april op in de huiskamer van de Karel Doormanlaan 33: Woost, Joep Pelt en Duffhuës. De bewoners Betti Plug en Gert Gering treden ondertussen op als gastvrouw- en heer en bieden een drankje en hapje aan. Het concept van LITL is verzonnen door Rick Treffers van de Amsterdamse band Mist. LITL heeft zich de afgelopen paar jaar al bewezen: singer-songwriters (en soms ook een popband) treden voor een veel kleiner publiek dan normaal op, in een intieme setting. Het is een speciale ervaring, waarbij je muzikanten eindelijk eens écht in de ogen kunt kijken. LITL heeft inmiddels met succes ook edities in Duitsland en Spanje gelanceerd. Joep Pelt is een Amsterdamse singer-songwriter die zich gespecialiseerd heeft in deltablues en 'murder ballads'. Pelt reisde voor zijn muziek zelfs naar de Missisippi en Mali en kreeg daar gitaarles van grote namen uit de blues. Hij speelde onder meer op het North Sea Jazz Festival en dit jaar nog op het SXSW Festival in Austin, Texas. Duffhuës is een singer-songwriter uit Den Bosch, met een rauwe stem die veel weg heeft van Tom Waits of Nick Cave. Hij heeft als support act onder meer gespeeld voor Zita Swoon, Keith Caputo, Ani DiFranco en anderen. Woost ken je natuurlijk. Met hun nieuwste album "Rumour. Open Your Ears;" kan de Tilburgse rockband internationaal gaan doorbreken, zo verwachten we bij 3VOOR12/Tilburg. Wouter Jaspers schreef in november over de cd-presentatie van de band: "Foutloos worden lang uitgesponnen nummers afgewisseld met vurige bezielde rock 'n roll. Intense gitaarmuren, rustige tussenstukken en sterke samenzang." Woost maakte daarna nog indruk tijdens een optreden in Club 3VOOR12 op 3FM en treedt op 23 mei samen met labelgenoten Mardi Gras BB Band op in 013. Er is tijdens LITL in Tilburg voor een beperkt aantal mensen ruimte, dus als je dit exclusieve optreden wil zien, moet je je snel aanmelden op hun website. Er zijn op dit moment nog plaatsen beschikbaar à 15 euro. Wie er te laat bij is, kan op 6 mei nog naar Haarlem en op 3 juni in Amsterdam.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg