Eerste Club 3VOOR12/Tilburg: stampvol maar ontzettend gezellig Eerste Club 3VOOR12/Tilburg: stampvol maar ontzettend gezellig

Drie Tilburgse topacts brengen Cul de Sac in beweging

, Robin Geurts,

Eerste Club 3VOOR12/Tilburg: stampvol maar ontzettend gezellig

Drie Tilburgse topacts brengen Cul de Sac in beweging

Robin Geurts, ,

Van tevoren zat de spanning er goed in bij de medewerkers van 3VOOR12/Tilburg: zouden er wel genoeg mensen komen, zou het een mooie avond worden? Uiteindelijk was al die stress nergens voor nodig. Muziekcafé Cul de Sac was al vroeg op de avond compleet gevuld. KGV, RubyQ en 'Duo Van Den Holkenberg featuring Koen-Willem' zorgden er vervolgens voor dat de tent flink in beweging kwam.

Drie Tilburgse topacts brengen Cul de Sac in beweging

Van tevoren zat de spanning er goed in bij de medewerkers van 3VOOR12/Tilburg: zouden er wel genoeg mensen komen, zou het een mooie avond worden? Uiteindelijk was al die stress nergens voor nodig. Muziekcafé Cul de Sac was al vroeg op de avond compleet gevuld met muziekliefhebbers, Rockacademici en 3VOOR12-groupies. KGV, RubyQ en 'Duo Van Den Holkenberg featuring Koen-Willem' zorgden er vervolgens voor dat de tent flink in beweging kwam. Zoals het een goede hiphopact betaamt, zijn de heren van KGV als laatste aanwezig in Cul de Sac. Nu hoeft er ook niet al te veel gesoundcheckt te worden natuurlijk. Zodra de draaitafels klaar staan en goed werken en de mic's gecheckt zijn, is het wachten alleen op de verdwenen deejay D-Flxz. Die is snel genoeg gevonden, waarna Tilburg een kort staaltje te horen krijgt van de meest harde hiphop die er is. Met rake metaforen, scherpe scratches en meer dan vette beats is dit een optreden dat staat, ook al spreekt hiphop in het algemeen niet iedereen in het publiek aan. Organisator van Club 3VOOR12/Tilburg, Jim Hage: "Wat wil je nog meer dan 2 getalenteerde MC's en DJ die jouw feest openen? KGV was de perfecte band om het feestje te starten, de hoofden en handen van 't publiek waren na deze act aardig losgegooid." Dan is het tijd voor 'Duo Van Den Holkenberg featuring Koen-Willem', op de affiches nog fout aangekondigd als Trio Koen-Willem van den Holkenberg (waarvoor onze excuses). Koen-Willem Toering, Martijn van den Berg en Pieter Holkenborg trekken alle registers open en brengen mooie, uitgesponnen postrock-nummers met een lekker popsausje. Als Koen-Willem ons in het derde nummer vraagt om mee te zingen, doet het publiek dat eerst heel voorzichtig, om uiteindelijk met volle overtuiging 'tududududuu' door de zaal te laten schallen. Presentator van Club 3VOOR12/Tilburg, Jesper Davits: "Dit trio heeft laten zien dat gitaargepiel ook zeer interessante en toegankelijke nummers op kan leveren. Slechts drie nummers duurde het, maar bijzonder was dit eerste (en hopelijk niet eenmalige) samenwerkingsverband wel! Gaan we meer van horen..." De enige band die deze eerste en ondertussen stampvolle Club 3VOOR12/Tilburg kan afsluiten, is RubyQ. Ze waren even afwezig van de podia, maar zodra frontvrouw Sanne met haar grote trom de mannen komt vergezellen, is het weer alsof er nooit iets is gebeurd. Deze groep is gewoon geboren voor de planken; de mix van soul, rock en opera heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet. Jim Hage: "Ik krijg RubyQ niet in een hokje geplaatst qua muziekgenre, dus ik houd het maar bij hun eigen beschrijving: SoulOperaRockFunkPop. Door hun eigenzinnige muziek en perfecte uitstraling kwamen veel monden in het publiek open te staan."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg